Salvatore Arcarese, de la extaz la agonie

Salvatore Arcarese, de la extaz la agonie
Salvatore Arcarese a participat la Valencia, pe circuitul Ricardo Tormo, la cea de a cincea etapa din Cupa Renault Clio Spania. In prima sesiune de calificari, Salvatore a terminat cu cel de al 3-lea timp. In cea de a doua a fost al 9-lea, dar s-a pozitionat la doar 8 zecimi de secunda in spatele polemanului Oscar Nogues, coechipierul sau la teamul Rangoni Motorsport.
Distribuie pe Facebook
"Diferenta mare intre cele doua manse calificative a fost cauzata de gumele calde puse pe puntea spate. In cea de a doua sesiune, pneurile au avut un plus de aderenta, iar masina mea, una cu tractiune pe fata, a inceput sa dezvolte un comportament subvirator. Am pierdut cateva zecimi si este destul de mult, pe un circuit pe care se depaseste greu", a declarat Salvatore Arcarese. In aceste conditii, Salvatore a plecat din linia a 2-a, de pe locul 3, in cursa cu numarul 1, iar in mansa secunda, din linia a 5-a, de pe locul 9.

In curse insa a fost o cu totul alta poveste. Salvatore Arcarese a castigat prima alergare de la Valencia, dupa ce in chiar primul viraj s-a petrecut primul incident notabil. Romanul a evitat carambolul si a ramas pe locul al treilea odata cu interventia masinii de siguranta. Dupa restart, primii doi din acel moment s-au lovit, iar Salvatore a urcat pe prima pozitie, pe care a conservat-o pana la final. In cursa a doua scenariul s-a schimbat. Dupa un start foarte bun, tanarul de 18 ani a trebuit sa abandoneze din cauza unor probleme aparute la frane.

"Incerc sa vad partea buna a lucrurilor. La Valencia am obtinut cea de a doua victorie din cariera in Cupa Renault Clio Spania. Imi pare rau insa pentru ghinionul din cursa a doua, pentru ca era o cursa de 40 de minute in care se puncteaza dublu", a declarat la finalul celei de a doua zi Salvatore Arcarese.

In clasamentul general, Salvatore a pierdut momentan contactul cu ocupantul pozitiei a treia. Totul se poate schimba insa in ultima etapa, care se va desfasura pe 27 si 28 octombrie pe circuitul Jarama de langa Madrid.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2012