Salvatore Arcarese, intre viteza si birocratie

Salvatore Arcarese, intre viteza si birocratie
Distribuie pe Facebook
Revenirea in pista dupa pauza de vara a fost una speciala pentru Salvatore Arcarese, care astepta cu entuziasm revenirea in Cupa Renault Clio Italia. Etapa a patra a competitiei a fost programata pe circuitul austriac RedBull Ring, care in trecut a gazduit si curse de Formula 1.

Revenit in Austria cu amintirea curselor foarte bune reusite in sezonul precedent, atunci cand a reusit sa urce pe podium in ambele manse de concurs, Salvatore Arcarese a inceput bine sfarsitul de saptamana, reusind timpi foarte competitivi inca din antrenamentele libere. "Am asteptat cu nerabdare sa revin la volanul Clio-ului RS si sa fac cateva tururi cu adevarat rapide. Echipa Rangoni Motorsport a fost ca de obicei pregatita 100% pentru etapa, astfel incat mi-a fost usor sa revin la forma pe care o aveam inainte de pauza competitionala. In antrnamente am luat pulsul competitiei si am reusit cativa timpi foarte rapizi. Speram la clasari bune in calificari si asta s-a si intamplat in cele din urma" a spus Salvatore, care s-a calificat al 4-lea in vederea primei curse a sfarsitului de saptamana.

Duminica dimineata a avut loc prima mansa de concurs, iar Salvatore Arcarese a pierdut o pozitie la start, incepand apoi cursa de recuperare pe circuitul ud din cauza ploii abundente. In ultimul tur de pista romanul era pe pozitia secunda, reusind o depasire asupra liderului, pe care l-a depasit dupa un contact. Arcarese a terminat pe prima pozitie, fiind insa declasat de oficiali si a fost nevoit sa accepte locul 6 ca pozitie finala. Aceasta pozitie era sinonima cu locul al 3-lea pe grila cursei cu numarul doi, in care Salvatore a pornit duminica dupa-amiaza.

Dupa o mansa secunda plina de incidente, in care toti concurentii au avut numeroase clinciuri, Salvatore a incheiat a cincilea. Au urmat cateva ore de asteptare, romanul fiind chemat impreuna cu alti 15 concurenti la oficialii de concurs. Deciziile au fost extrem de controversate, toti cei implicati primind penalizari care au creeat o confuzie generala asupra clasamentului final. Salvatore Arcarese a primit 25 de secunde penalizare si a tinut sa-si manifeste nemultumirea referitor la modul in care a fost interpretat regulamentul: "Sunt profund deranjat de faptul ca fiecare atingere a fost penalizata intr-un mod foarte virulent. In prima cursa am fost trimis de pe primul loc pana pe 6, iar in cea de-a doua oficialii au interpretat regulamentul intr-un mod foarte personal. Stateam la coada pentru penalizari pe care nu le-am fi primit in mod normal. In aceste conditii ne gandim chiar la a renunta la ultimele curse din Cupa Renault Clio Italia".

Salvatore Arcarese va efectua in perioada urmatoare doua teste cu echipa Rangoni Motorsport pentru pregatirea curselor din partea a doua a sezonului EuroCupei Renault Clio, pe circuite din Italia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 5 Septembrie 2012