Salvatore Arcarese, lipsit de sansa la Nurburgring

Salvatore Arcarese, lipsit de sansa la Nurburgring
Cea de-a doua etapa a EuroCupei Renault Clio s-a desfasurat in acest week-end pe celebrul circuit german de la Nurburging. Competitia a aliniat la start 29 dintre cei mai rapizi piloti de turisme din Europa, intre acestia numarandu-se si romanul Salvatore Arcarese.
Distribuie pe Facebook

Venit la Nurburging dupa prima victorie din cariera de pilot de turisme, reusita in cadrul Cupei Renault Clio Spania pe circuitul de la Albacete, Salvatore Arcarese spera intr-un sfarsit pozitiv de saptamana pe circuitul german.

Week-end-ul a inceput sub semnul conditiilor meteo schimbatoare, care l-au impiedicat pe Salvatore Arcarese sa foloseasca setul nou de anvelope in antrenamentele cronometrate, element care l-a stirbit pe pilotul Rangoni Motorsport de kilometri de test importanti in vederea calificarilor. Mai mult, in mansa de calificare Salvatore a fost blocat in trafic, reusind un rezultat pozitiv abia pe sfarsitul sesiunii. In consecinta, romanul urma sa plece al 7-lea in prima cursa si abia al 16-lea in cea de-a doua mansa de concurs.

Prima mansa de concurs a fost una foarte tumultoasa si desi Salvatore Arcarese a reusit o plecare buna, pilotul roman a fost implicat intr-un incident de cursa, fiind lovit din spate de un alt concurent si fiind obligat astfel sa abandoneze.

Cea de-a doua cursa a avut loc duminica dupa-amiaza. Pozitia de start foarte indepartata a lui Salvatore Arcarese, locul 16 pe grila, l-a obligat pe roman la o noua cursa de recuperare in care obiectivul era o clasare in puncte. A urmat o cursa buna a tanarului pilot Rangoni Motorsport, care a profitat de toate ocaziile si a recuperat pozitie dupa pozitie, terminand cursa al 8-lea.

"Nu sunt prea multumit de acest sfarsit de saptamana. Lucrurile au inceput relativ slab, insa eram optimist pentru ca am mai avut curse cu rezultate foarte bune desi incepusem cu sesiuni de antrenamente si de calificare mai putin reusite. N-a fost insa cazul la Nurburging, din pacate. In prima cursa am fost lovit din spate de un pilot recunoscut pentru agresivitatea sa si am fost scos in decor. Mansa a doua a fost mult mai buna. Am inceput in forta si am incercat sa ma concentrez pe a recupera cat mai multe pozitii. Nu aveam nimic de pierdut. In cele din urma am reusit sa recuperez 8 pozitii si sa termin in puncte. Asta a dat putina culoare unui week-end intunecat in Germania", a declarat Salvatore.

Urmatoarea cursa a romanului va avea loc in 22 iulie pe circuitul Misano Adriatico in cadrul Cupei Renault Clio Italia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 2 Iulie 2012