Sapte modele BMW Z4 GT3 iau startul in cursa de 24 de ore de la Spa

Sapte modele BMW Z4 GT3 iau startul in cursa de 24 de ore de la Spa
Distribuie pe Facebook

BMW va fi bine reprezentat de un contingent masiv al echipelor de client in editia din acest an a cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), a patra etapa a sezonului 2012 din Blancpain Endurance Series.

Printre acestea se afla echipa belgiana Marc VDS Racing, care va inscrie doua BMW Z4 GT3 in competitia de 24 de ore, cu obiectivul clar de a ajunge pe cea mai inalta treapta a podiumului in cursa de casa a echipei si de a obtine cea de-a 22-a victorie la general pentru BMW. Gruparea a avut un inceput de sezon promitator: Bas Leinders (Belgia), Markus Palttala (Finlanda) si Maxime Martin (Belgia) au obtinut doua victorii si un loc secund in cele trei etape din acest an ale Blancpain Endurance Series. Cu ocazia maratonului de 24 de ore, tripleta este hotarata sa-si mareasca avansul in clasamentul general. Echipa DB Motorsport va avea inscrise tot doua masini BMW Z4 GT3, in timp ce ROAL Motorsport, Vita4One Racing si Race Art vor avea cate o singura masina.

"Cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps este punctul culminant pentru multe dintre echipele noastre private care utilizeaza modelul BMW Z4 GT3", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Platoul de concurs este unul extrem de puternic, asa ca fanii belgieni trebuie sa se astepte la o cursa atractiva pe un circuit magnific. Avem cateva puncte forte si toate echipele noastre spera sa fie implicate in batalia din partea superioara a clasamentului. Si totusi, intotdeauna a fost foarte dificil sa faci previziuni in privinta unei curse de 24 de ore. Indiferent de ceea ce se va intampla, BMW Z4 GT3 a dovedit deja in acest sezon ca este foarte competitiv. Sunt increzator ca situatia va fi la fel si la Spa."

Cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps este un eveniment permanent in calendarul international si are un invingator constant: BMW. Pana in prezent, masinile BMW au triumfat de nu mai putin de 21 de ori. Prima victorie in clasamentul general a fost in 1965 gratie favoritilor locali Pascal Ickx (Belgia) si Gerard Langlois (Belgia), aflati la comenzile unui BMW 1800 ti. Cel mai recent succes a fost obtinut in 1998 de Alain Cudini (Franta), Marc Duez (Belgia) si Eric van de Poele (Belgia), cu BMW 320i. Anul trecut, Claudia Hurtgen (Germania), Edward Sandstrom (Suedia) si pilotul oficial BMW Dirk Werner (Germania) au incheiat pe locul al doilea, cu un BMW Z4 GT3 inscris de Schubert Team.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2012