Sebastien Loeb si Peugeot 208 T16, record absolut la Pikes Peak!

Sebastien Loeb si Peugeot 208 T16, record absolut la Pikes Peak!
Sebastien Loeb si al sau Peugeot 208 T16 au stabilit weekendul acesta un nou record la Pikes Peak, record la care constructorul francez a visat nu mai putin de doua decenii si jumatate!
Distribuie pe Facebook

Dupa o absenta de aproximativ doua decenii si jumatate, francezii de la Peugeot au revenit oficial la Pikes Peak. Si ce mai revenire! Multumita pilotului Sebastien Loeb, care a avut pe maini un 208 complet modificat, inzestrat cu o aerodinamica perfecta si un raport putere / greutate de un 1 CP per Kg, constructorul din Hexagon se poate lauda acum ca este cea mai rapida companie de automobile din cadrul competitiei organizate in statul Colorado!

Intr-o alta ordine de idei, Sebastien Loeb a avut nevoie weekendul acesta de numai opt minute si 13.878 secunde pentru a parcurge cei aproximativ 20 de kilometri ai coastei americane - coasta ce porneste de la altitudinea de 1.440 metri, ajungand la aproximativ 4.300 de metri dupa cele circa 156 de curbe ale traseului. Drept urmare, multiplul campion mondial a reusit sa doboare vechiul record cu mai bine de un minut si 40 de secunde!

Iar asta nu e tot. Mai mult de-atat, francezul Sebastien Loeb si al sau Peugeot 208 T16 au fost mult mai rapizi si decat principalii lor competitori, americanul Rhys Millen reusind la bordul materialului sau de concurs - un Hyundai RMR PM580-T ce ascunde sub capota undeva in jurul a 800 cai putere, un timp oarecum nesatisfacator, de aproximativ noua minute si doua secunde.

Ce ramane insa in urma acestei editii a Pikes Peak International Hill Climb? Ei bine, daca in intreaga sa istorie s-a lasat cu greu cucerita in mai putin de zece minute, coasta americana a devenit acum o "victima" a asfaltarii ce a avut loc oarecum recent, pragul celor sapte minute necesare parcurgerii distantei de aproximativ 20 de kilometri fiind acum extrem de aproape... In plus, acest nou record ar putea (re)aduce la linia de start "noi" legendari participanti - Audi, ne auzi?

Distribuie pe Facebook
mai multe