Simone Tempestini si Sergiu Itu vor debuta in Italia

Simone Tempestini si Sergiu Itu vor debuta in Italia
Dupa ce s-a clasat pe podiumul Juniorilor la finele primului sezon pe o masina cu tractiune integrala in Campionatul National de Raliuri, Simone Tempestini va participa weekendul acesta la Ronde Balcone delle Marche. Cel mai tanar pilot al Napoca Rally Academy va face echipa, pentru prima oara intr-o competitie oficiala, cu noul sau copilot, Sergiu Itu.
Distribuie pe Facebook

Dupa trei ani de zile, in care l-a avut in dreapta sa pe experimentatul copilot Lucio Baggio, Simone Tempestini va participa pentru prima oara intr-un raliu alaturi de Sergiu Itu. Debutul noului echipaj Napoca Rally Academy va avea loc weekendul acesta in Italia, la a cincea editie a raliului Ronde Balcone delle Marche, programat intre 10 si 11 noiembrie. "Vreau sa-i multumesc lui Lucio pentru tot ce a facut pentru mine pana acum si ma bucur ca-l vom avea in continuare alaturi de noi. Abia astept ziua de vineri, cand voi pleca spre Ronde Balcone delle Marche!" a spus Simone Tempestini.

Sergiu Itu are 19 ani si este student in Aalborg, la University College of Northern Denmark. Dupa o cariera de 12 ani in campionatele nationale si internationale de inot pentru juniori, inceputa la varsta de 6 ani si de-a lungul careia a castigat peste 20 de medalii, Sergiu a facut trecerea catre raliuri la inceputul sezonului 2012. Primul an a fost unul foarte reusit, Sergiu fiind campion national al debutantilor si vicecampion la juniori si Cupa Dacia.

"Colaborarea cu Simone inseamna o sansa extraordinara pentru mine. Practic, voi trece la un alt nivel. Sunt convins ca ne vom intelege foarte bine dupa primii kilometri de proba speciala" a declarat Sergiu Itu. "Abia astept sezonul 2013 insa pana atunci trebuie sa ne concentram pe toate testele pe care le vom face. Principalul nostru obiectiv este in acest moment sudarea ca si echipaj." a mai adaugat Sergiu.

Intrecerile de tip "ronde" din Italia reprezinta o varianta mai scurta a unui raliu, fiind asimilate unui rally-sprint. Astfel, concurentii participa in prima zi, cea de sambata, la recunoasteri si shakedown, competitia propriu-zisa urmand sa aiba loc in ziua de duminica. Simone si Sergiu vor avea de parcurs 38 de kilometri, raliul fiind constituit dintr-o singura proba speciala, parcursa de patru ori.

"Chiar daca este un raliu mai scurt decat de obicei, acesta este unul important si interesant in acelasi timp. Sergiu va fi pentru prima oara copilotul meu, chiar daca am mai participat in aceasta formula si la etapele de viteza in coasta. D-abia astept sa vad cum ne intelegem, dar sunt sigur ca nu vom avea probleme si ca ne vom si distra impreuna. Pentru prima etapa mi-am propus sa nu fac greseli si sa-mi imbunatatesc rezultatul la fiecare parcurgere a probei." a mai spus Simone Tempestini.

Dupa un sezon complet in Intercontinental Rally Challenge si Campionatul National de Raliuri, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au decis sa se relaxeze. Daca Dorin a ales Delta Dunarii in acest weekend, Marco va lua startul in Ronde Balcone delle Marche la bordul unei masini de top, un Ford Fiesta WRC inchiriat de la preparatorul A-Style. Marco devine astfel primul pilot din Romania care participa intr-o competitie oficiala la volanul unui model world rally car de ultima generatie.

"Una din modalitatile mele preferate de relaxare si distractie o reprezinta pilotajul pe probele speciale. Aveam in plan de ceva timp testarea modelului Fiesta RRC ( Regional Rally Car) insa, datorita faptului ca ne este permisa participarea cu modelul WRC, am decis ca 70 de cai putere in plus nu au cum sa nu ne placa." a spus Marco Tempestini, care-l va avea in dreapta sa, doar pentru aceasta intrecere, pe copilotul Toni Avram.

Simone Tempestini si Sergiu Itu vor lua startul la toate cele cinci etape ale trofeului Raceday Ronde Terra, Ronde Balcone delle Marche fiind prima dintre acestea. Ultima confruntare este programata in 2013, avand totodata si rolul de finala, calificarea facandu-se pe baza celor mai bune trei rezultate din primele patru etape. Etapele din Italia au menirea sa sudeze noul echipaj, cei doi beneficiind in continuare de sprijinul si indrumarea lui Lucio Baggio. Daca acomodarea celor doi va decurge bine iar evolutiile vor continua sa fie pozitive, obiectivul principal peste doi - trei ani va fi participarea in Campionatul Mondial de Raliuri.

Credit Foto: Sorin Pop - Rallyzoom

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2012