Spectacol in etapa DTM de la Zandvoort oferit de pilotii BMW

Spectacol in etapa DTM de la Zandvoort oferit de pilotii BMW
Doua neutralizari cu Safety Car, averse si un festival al actiunii: spiritul de luptator demonstrat de BMW Motorsport in cea de-a saptea etapa DTM din acest an a fost recompensat cu puncte pretioase la Zandvoort (Olanda).
Distribuie pe Facebook

Dupa o sesiune de calificari dificila, Bruno Spengler (Canada) a lansat o ofensiva formidabila la comenzile BMW Bank M3 DTM. Pornit de pe locul al 18-lea, canadianul a trecut linia de sosire pe pozitia a sasea, dupa 43 de tururi intense. Dirk Werner (Germania, E-POSTBRIEF BMW M3 DTM) si Augusto Farfus (Brazilia, Castrol EDGE BMW M3 DTM), care a luat startul al 20-lea, au obtinut si ei puncte, dupa ce s-au clasat pe locurile al optulea, respectiv al noualea. Victoria i-a revenit unui pilot Audi, Edoardo Mortara (Italia).

Andy Priaulx (Marea Britanie) s-a clasat al 13-lea, cu al sau Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM, in timp ce Joey Hand (SUA, Samsung BMW M3 DTM) a incheiat un loc mai jos, al 14-lea. Pe parcursul mai multor tururi, Martin Tomczyk (Germania) a fost implicat intr-o disputa atractiva pentru locul al treilea, alaturi de Mattias Ekstrom (Suedia, Audi) si Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes). Cu toate acestea, turul 28 a consemnat o coliziune intre masina germanului, BMW M Performance Parts M3 DTM, si modelul Mercedes al lui Paffett, iar efectul acestui incident a fost abandonul lui Tomczyk la finalul turului respectiv.

Spengler a reusit un start foarte bun in cea de-a 80-a cursa a sa in DTM, avansand in pluton de pe locul al 18-lea pe al 13-lea. Datorita unor tururi constant rapide si celor doua pit stopuri efectuate impecabil de BMW Team Schnitzer, canadianul, care joi si-a sarbatorit a 29-a zi de nastere, a fost capabil sa vizeze intrarea in Top 10 si acumularea unor puncte pretioase pentru campionat. In timpul uneia dintre averse, mai multi piloti au avut probleme in gasirea aderentei pe suprafata alunecoasa a pistei. Spengler a profitat la maximum de situatie si a urcat pe locul al saselea - o pozitie pe care a fost capabil sa si-o apere pana la final.
In clasamentul pilotilor, Spengler ocupa locul al treilea, cu 91 de puncte - 18 lungimi in urma liderului Paffett. Tomczyk (69 puncte) este al cincilea. Farfus (19p), Priaulx (14p), Werner (5p) si Hand (2p) ocupa pozitiile a noua, a 12-a, a 18-a, respectiv a 19-a inaintea urmatorului week-end de cursa. Gazda celei de-a opta runde a stagiunii, care va avea loc la 16 septembrie, este Oschersleben (Germania).
Jens Marquardt (director BMW Motorsport):
"A fost o cursa extrem de disputata, cu numeroase incidente. Cu trei piloti clasati in Top 10, am reusit mai mult decat sa limitam daunele dupa sesiunea de calificari, de sambata, care a fost una foarte dificila pentru noi. Bruno Spengler a recuperat 12 pozitii, iar Augusto Farfus a urcat 11 locuri fata de cel ocupat pe grila. De asemenea, Dirk Werner a avut o cursa foarte buna.

Unul dintre incidentele importante a fost contactul dintre Martin Tomczyk si Gary Paffett. Rotile masinii lui Martin s-au blocat in momentul in care ploaia incepuse si a derapat in masina lui Gary. In timp ce Gary a putut sa continue, Martin a fost obligat sa abandoneze. El si-a cerut scuze fata de Mercedes-Benz si Gary. Acum privim cu incredere spre etapa de la Oschersleben."

Clasament DTM:

Piloti: 1. Garry Paffet (Mercedes, HWA) - 109 puncte 2. Jamie Green (Mercedes, HWA) - 93 puncte 3. Bruno Spengler (BMW Team Schnitzer) - 91 puncte;

Constructori: 1. Mercedes - 256 puncte 2. Audi - 251 puncte 3. BMW - 200 puncte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 27 August 2012