Spectacol Napoca Rally Academy in Italia

Spectacol Napoca Rally Academy in Italia
Weekendul trecut, pe 1 si 2 decembrie, s-a desfasurat a doua etapa a Trofeului Raceday Ronde Terra.
Distribuie pe Facebook
Avand cartierul general la Sernaglia della Battaglia, localitate situata la doar 30 de kilometri de Treviso, resedinta din Italia a lui Marco si Simone Tempestini, Prealpi Master Show este unul dintre cele mai cunoscute raliuri de tip "ronde". 145 de echipaje s-au inscris la start in acest an, pe lista acestora regasindu-se si Juha Kankkunen, cvadruplu campion mondial si castigator al acestei etape in 2006 si 2010. Alaturi de Mr.KKK, pe lista castigatorilor ai editiilor anterioare il regasim si pe Jari-Matti Latvala in 2007, pilot Ford in Campionatul Mondial de Raliuri si invingator in sapte etape.

In 2012, organizatorii le-au propus concurentilor o proba in lungime de 8,6 kilometri, care a fost parcursa de patru ori. Conditiile meteorologice nu au fost printre cele mai propice unei astfel de intreceri, ploaia cazuta inainte si in timpul raliului transformand macadamul in noroi, in timp ce proba speciala s-a deteriorat de la o trecere la alta.

Marco Tempestini si-a continuat procesul de adaptare la comenzile Ford-ului Fiesta WRC si alaturi de Dorin Pulpea s-a clasat pe locul al patrulea al clasamentului general, doar 0.6 secunde despartindu-i de o clasare pe podium. "Ne intoarcem cu zambetul pe buze din Italia. Suntem abia la a doua participare cu Fiesta WRC si deja ma simt foarte bine cu aceasta masina. Cursa a fost una dificila iar rezultatul pe muchie de cutit. Am scapat printre degete podiumul pentru doar sase zecimi de secunda, mai putin decat dureaza un clipit din ochi!" a spus Marco Tempestini.

"Pe prima trecere am rupt o planetara dupa ce am lovit un bolovan cu roata stanga si am pierdut destul de mult timp. Am marit ritmul treptat, insa, pe ultima parcurgere a probei speciale, sistemul de dezaburire al masinii s-a defectat si ne-a privat astfel de o clasare pe podium." a mai adaugat Marco Tempestini.

Aflati abia la al doilea raliu impreuna, Simone Tempestini si Sergiu Itu au fost cel mai rapid echipaj din cele cincisprezece inscrise in clasamentul rezervat pilotilor sub 23 ani si s-au clasat pe locul 4 la Grupa N. "Proba a fost destul de diferita fata de restul pe care am mai concurat pana acum. Ca traseu se aseamana foarte mult cu ce este in Raliul Germaniei, doar ca in Italia concursul a fost pe macadam." a declarat Simone Tempestini.

"Am facut o mica greseala pe o portiune ingusta de asfalt si ne-am rasucit. In rest totul a decurs bine, iar acomodarea cu Sergiu a continuat fara probleme. Singurul lucru care ne-a scos putin din ritm au fost pauzele destul de mari intre treceri." a mai spus Simone. "Cu siguranta ne bucuram pentru rezultatul obtinut. Ne-am simtit bine, nu am avut nicio problema si de-abia astept urmatorul raliu." a tinut sa precizeze si Sergiu Itu.

"Rezultatul lui Simone si Sergiu este unul foarte bun. Toti pilotii din fata lor au o experienta foarte mare. Arminen este campionul Italiei la macadam si unul dintre cei mai rapizi piloti finlandezi pe masini de Grupa N, Smiderle este un pilot local foarte rapid iar Bentivogli este multiplu campion national al Italiei tot la Grupa N. Cel mai tanar echipaj al Napoca Rally Academy nu trebuie sa se multumeasca doar cu acest rezultat, ci sa continue sa lucreze si sa invete zi de zi, iar eu sunt convins ca asa vor face amandoi." a mai spus Marco Tempestini.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2012