Spectacol pe circuitul de la Bacau

Spectacol pe circuitul de la Bacau
* Cristian Martin, campion la clasa Pufo * Adrian Martin a terminat pe locul 4 la clasa Mini * Salvatore Arcarese a terminat pe locul 2 la clasa KF2
Distribuie pe Facebook

Cei 5 piloti ai echipei Real Racing au obtinut rezultete foarte bune in etapa a patra din Campionatul National de Karting programata pe circuitul de la Bacau.


Echipa Real Racing, condusa de fostul multiplu campion national de karting Constantin Raileanu, a luat startul, in etapa a patra din Campionatul National de Karting, cu 5 piloti: Andrei Ponta si Cristian Martin la clasa Pufo, Adrian Martin la clasa Mini, Roberto Arcarese la clasa KF3 si Salvatore Arcarese la clasa KF2.

Cristian Martin si-a confirmat statutul de favorit la clasa Pufo inca din calificari unde a obtinut cel mai bun timp. Plecat din pole position, Cristian Martin a dominat autoritar cursa de la clasa Pufo si si-a trecut in cont a patra victorie consecutiva din Campionatul National de Karting, ceea ce i-a adus automat si titlul la aceasta clasa cu doua curse inainte de finalul sezonului. Voi tine minte mereu aceasta cursa pentru ca aici am castigat primul meu titlu din cariera. A fost o etapa frumoasa si sunt foarte fericit ca am obtinut acest rezultat, dar asta nu inseamna ca vreau sa ma opresc aici. Mai sunt doua etape in Campionatul National pe care vreau sa le castig si, desigur, vreau sa castig si restul etapelor din Italia la care voi mai lua startul, a spus Cristian Martin, la finalul cursei de la clasa Pufo. Tot la clasa Pufo a luat startul, pentru a doua oara in cariera, Andrei Ponta. Plecat de pe pozitia a saptea a grilei, Andrei a facut o cursa foarte buna si a reusit sa-si apere aceasta pozitie pana la final. Andrei Ponta are doar sase ani dar a facut o cursa foarte frumoasa. A dat dovada de mult curaj si determinare si sunt sigur ca o data ce va aduna mai multa experienta se vor vedea si rezultatele. Sa nu uitam nici faptul ca el este cel mai tanar pilot de la clasa Pufo, a spus Constantin Raileanu, managerul echipei.

La clasa Mini, piloti cu varste intre 9 si 11 ani, lupta pentru primele trei locuri in clasament a fost extrem de disputata. Adrian Martin, aflat la primul sau sezon la aceasta clasa, a plecat in cursa de pe pozitia a 5-a si, pana la final, a reusit sa urce un loc in clasament. Imi pare rau ca nu am ajuns pana pe podium, dar sunt multumit de rezultat, mai ales pentru faptul ca mi-am batut propriul record pe aceasta pista. Anul acesta este unul de pregatire pentru mine la aceasta clasa, iar in 2010 voi ataca titlul, a spus Adrian Martim

Roberto Arcarese, pilot inscris la clasa KF3 - piloti intre 12-15 ani, a fost singurul din echipa Real Racing care nu a reusit sa termine cursa el fiind nevoit sa abandoneze.

Fara a avea prea multa experienta la clasa KZ2 - clasa regina pentru piloti cu varsta minima de 15 ani si karturi cu motoare de 125 cmc care dezvolta 50 CP, cutie de viteze cu 6 trepte secventiala si care ajung de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3 secunde - Salvatore Arcarese a mers excelent si dupa o lupta pe muchie de cutit a reusit sa termine pe locul secund si sa urce pe aceeasi pozitie in clasamentul general.

Urmatoarea provocare pentru pilotii echipei Real Racing este etapa a 5-a din Campionatul National programata pe circuitul de la Bucuresti in perioada 22 23 august.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 5 August 2009