Subaru a batut din nou recordul la Isle of Man cu Mark Higgins la volan

Subaru a batut din nou recordul la Isle of Man cu Mark Higgins la volan
  • Recordul din 2011 era de 19 minute si 37 de secunde
  • Mark Higgins a realizat noul record cu Subaru WRX STI 2015
  • Traseul are 200 de viraje
Distribuie pe Facebook

Celebrul circuit Isle of Man de 60,8 kilometri este cunoscut pentru competitia clasica de motociclete care are loc acolo in fiecare an. Chiar in etapa din 2013 a luat startul acolo si un roman, Petre Pop. Insa recordul de viteza este detinut de Mark Higgins. Un record realizat chiar zilele astea.

In cursul zilei de ieri, Subaru a anuntat ca a realizat un nou record pe traseul moto Isle of Man TT la bordul noului WRX STI model 2015. Evident, la volan se afla acelasi pilot experimentat care a realizat si vehicul record din 2011, Mark Higgins. Acum insa, a reusit sa mai scada 11 secunde din timpul realizat acum 3 ani, dar cu toate astea el spune ca pana si acest nou record poate fi depasit in viitor.

Traseul de pe Isle of Man are o lungime de 37,8 mile, adica 60,8 kilometri si peste 200 de viraje, unele destul de ascutite. Insa este un circuit de mare viteza, deoarece Mark a reusit sa faca aiba o viteza medie de 182 km/h. Si a atins chiar si viteze de top de 250 km/h, ceea ce este foarte mult pentru un traseu de viteza pe drumuri publice. Ba chiar in 2011, masina condusa de Higgins a fost aproape de accident, dar experienta si-a spus cuvantul si a redresat masina in ultimul moment.

Acum, in 2014, Subaru a reusit sa faca un nou record. Daca in 2011, timpul scos era de 19 minute si 37 de secunde, acum, acelasi pilot a obtinut 19 minute si 26 de secunde. Si mai interesant este faptul ca masina cu care a reusit aceasta performanta are motorul si transmisia de fabrica, adica puterea pe care o poate cumpara orice client de WRS STI, 305 cp. In plus, masina mai avea niste suspensii mai rigide, dar si cateva mijloace de protectie: roll-cage, sistem anti-incendiu, centuri in 6 puncte si scaune sport. Masina era incaltata cu pneuri Dunlop Derezza.

Asadar, in continuare, recordul pentru acest traseu ramane deschis. Mai ales dupa ce Mark spune ca a pierdut secunde pretioase in unele viraje in care a franat cu frana de urgenta, sau in care a franat prea devreme. Asadar, nu trebuie sa ne mire daca in curand, din cele 26 de secunde vom mai vedea scazute cateva. Cel mai probabil, tot de Subaru. Pentru ca Mitsubishi Lancer EVO se pare ca va iesi in curand din productie si compania japoneza nu este interesata de acest traseu de pe insula britanica.

Isle of Man - record Subaru

Isle of Man - record Subaru

Isle of Man - record Subaru

Isle of Man - record Subaru

Isle of Man - record Subaru

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Isle of Man - record Subaru
mai multe