Tempesta la Rallye Elba - Porto Azzuro Cup : 'Un test util'

Tempesta la Rallye Elba - Porto Azzuro Cup : 'Un test util'
Pilotul Napoca Rally Academy, Tempesta, a incheiat pe locul 5 la general si 1 la grupa N Rallye Elba - Porto Azzuro Cup (12-13 martie), fiind penalizat de o alegere nefericita a pneurilor in prima zi.
Distribuie pe Facebook

Inselat de un vant puternic care cu greu ar fi putut fi asociat cu ploaia, Tempesta a ales sa concureze sambata pe slick-uri, in ciuda cerului acoperit de nori. Insa chiar inainte de startul primei probe a inceput sa ploua tare. Fiind primul la start, Tempesta a pierdut peste 46 de secunde si a terminat proba pe locul 21, multi dintre ceilalti competitori avand timp sa isi puna pneurile de ploaie. La a doua trecere, pilotul Napoca Rally Academy a mai recuperat ceva, a terminat speciala pe pozitia a 9-a, urcand pana pe locul 11 la general, chiar daca a acuzat in continuare lipsa de aderenta: "Eram primii la start si, bazandu-ne pe vantul care batea cu putere ne-am gandit ca nu o sa ploua si am ales sa concuram pe slick-uri. Ei bine, a plouat torential, proba, murdara si de sarea venita de pe mare, a devenit foarte alunecoasa si ne-am chinuit sa ajungem la sosire. Am mers foarte incet si am pierdut enorm, peste 46 de secunde, chiar si in fata masinilor cu doua roti motrice care erau echipate cu cauciucuri de ploaie. Atunci au fost compromise pretentiile noastre la podium, caci victoria era evident ca ii va apartine lui Mannoni, care a venit aici cu un WRC. La a doua trecere a fost ceva mai bine, dar tot am pierdut 22 de secunde", a explicat Tempesta.

Duminica, 13 martie, cu lectia invatata, pilotul Napoca Rally Academy a alergat cu cauciucuri de ploaie, a incheiat a treia proba pe pozitia a patra si ultima speciala pe locul doi, in spatele lui Emanuelle Mannoni, care a concurat in insula Elba cu un Ford Focus WRC. Tempesta a reusit astfel sa recupereze sase pozitii in clasamentul general, incheind Rallye Elba - Porto Azzuro Cup pe locul cinci la general si pe prima pozitie la grupa N: "Duminica a fost mult mai bine, am terminat pe locul cinci si am castigat la N, dar am avut noroc, Daniele Batistini, cel care a condus grupa pana in ultima proba, avand probleme chiar inainte de final", a spus Tempesta.

In cele din urma, Rallye Elba - Porto Azzuro Cup s-a dovedit un test deosebit de valoros inaintea inceperii Campionatului National de Raliuri al Romaniei: "A fost un test util. Am pilotat pe asfalt ud si alunecos si sunt mai pregatit acum chiar si pentru situatiile in care voi alerga pe ploaie cu cauciucuri nepotrivite", a declarat pilotul Napoca Rally Academy.

Tempesta a concurat in competitia de pe insula Elba alaturi de Lucio Baggio, copilotul actual al juniorului Napoca Rally Academy, Simone Tempestini. Dorin Pulpea a suferit o operatie pentru corectarea unei deviatii de sept, interventie chirurgicala care se inscrie tot in pregatirile pentru sezonul 2011. La startul primei etape a campionatului intern, Tess Rally, programata in perioada 8-9 aprilie la Brasov, se va alinia insa echipajul obisnuit: Tempesta/Dorin Pulpea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 15 Martie 2011