Tempesta si Dorin Pulpea reprezinta Romania si Clujul la Monte Carlo

Tempesta si Dorin Pulpea reprezinta Romania si Clujul la Monte Carlo
Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a plecat astazi spre Italia unde are programate ultimele teste cu Peugeot-ul S 2000 inainte de participarea la Raliul Monte Carlo, prima etapa a IRC din 2011, care se va desfasura in perioada 19 - 22 ianuarie. "Vineri vom avea teste in Italia, in muntii de langa Savona. Ninge acum acolo, asa incat vom avea posibilitatea sa testam masina si pe zapada. De acolo vom merge direct spre Monte Carlo unde chiar si cele trei zile de recunoasteri dinaintea raliului vor reprezenta un adevarat tur de forta. Dorin a plecat deja pentru a rezolva ultimele chestiuni administrative", a anuntat Tempesta in conferinta de presa de astazi.
Distribuie pe Facebook

Aproape 300 de echipaje au vrut sa ia startul la Monte Carlo cu ocazia aniversarii a 100 de ani a celebrului raliu, dar doar 121 au fost admise pe lista de start. Printre ele si echipajul Tempesta/Dorin Pulpea, castigator al Cupei Europei de Est in 2009 si 2010. Ambii sportivi concureaza cu licente romanesti, asa incat, pe lista de inscrieri si in toate documentele oficiale ale raliului, tara reprezentata atat de Dorin Pulpea, cat si de Marco Tempestini (Tempesta), este Romania. De altfel anul acesta se implinesc 75 de ani de cand un roman a invins la Monte Carlo, Petre Cristea castigand acest raliu in 1936.

Tempesta si Dorin Pulpea reprezinta Romania si Clujul la Monte Carlo

Obiectivul pe care si l-a stabilit Tempesta la a doua sa participare in Intercontinental Rally Challenge este de a ajunge la finalul celor 337,6 kilometri de probe speciale, sau macar sa se numere printre cei care vor parcurge celebra " Col de Turini" in noaptea de vineri spre sambata: "Participarea la Monte Carlo este o mare provocare pentru noi. Cand eram copil, unul dintre visele mele legate invariabil de masini si curse, era sa iau startul in acest raliu, care a scris pagini importante in istoria automobilismului. Cand am crescut si am inceput sa particip la competitii automobilistice, am avut insa o retinere: un raliu atat de important, atat de frumos, dar atat de dificil si atat de greu de pregatit, iti impune respect. Dar, faptul ca anul acesta este editia centenara a Raliului Monte Carlo, a fost imboldul care m-a facut sa particip la aceasta aventura. Pentru noi, pentru mine si Dorin, acest raliu este o provocare. Nu putem vorbi acum despre un rezultat sportiv pe care sa ni-l propunem pentru prima participare la una dintre cele mai grele competitii. Doar in cele patru probe din prima zi vom parcurge 130 de kilometri, adica sensibil mai mult decat intr-un raliu intreg din campionatul Romaniei. Pe de alta parte putem inatlni 4-5 suprafete diferite pe fiecare proba speciala. Asa incat ne propunem doar sa ne bucuram de posibilitatea de a fi alaturi de cei 120 de concurenti care iau startul in acest eveniment si sa ne numaram printre cele 60 de echipaje care se vor califica pentru ultima noapte cu trecerea pe celebra " Col de Turini ". Suntem increzatori, pornim cu sanse sa ajungem la sosire.Daca vom atinge acest obiectiv, putem vorbi deja despre un mare succes pentru noi. Daca reusim sa terminam undeva intre locurile 20 si 30, atunci va fi un rezultat foarte bun si din punct de vedere sportiv", a declarat Tempesta.

Tempesta si Dorin Pulpea reprezinta Romania si Clujul la Monte Carlo

Pe langa obiectivele personale si sportive, echipajul team-ului clujean isi propune sa promoveze orasul pe care il reprezinta in cadrul acestui mega-eveniment automobilistic. Astfel, la cortul Napoca Rally Academy din parcul de service, vor rula imagini ale clujului pe un ecran special amplasat, vor fi afisate imagini si materiale promotionale ale campaniei "Visit Cluj", lansata de primaria Cluj Napoca. De altfel, logo-ul in forma de inima al acestei campanii se va regasi si pe masina de concurs. "Tara pe care o reprezentam este Romania, dar, mai mult decat atat, eu sunt, am spus-o de multe ori, clujean! Sunt nascut italian, dar, prin adoptie, sunt clujean. Raliul Monte Carlo fiind unul dintre cele mai mediatizate evenimente sportive, ne-am gandit, impreuna cu primaria, sa promovam Clujul la acest eveniment", a precizat Tempesta. Seful Biroului Relatii Externe si Investitori din cadrul Primariei Municipiului Cluj Napoca, d-na Emilia Botezan a prezentat cateva dintre detaliile proiectului: "Acesta este un exercitiu, o editie pilot a ceea ce-si propune primaria Cluj Napoca sa faca: sa dea clujenilor sentimentul de apartenenta la o comunitate care trebuie sa se promoveze cu orice ocazie. Sportul fiind unul dintre ambasadorii de necontestat ai Romaniai si ai Clujului, am incercat sa ne adaptam mesajul la acest eveniment. Mesajul, pe care dorim sa-l transmitem dintr-o privire este: "suntem in inima Transilvaniei, va asteptam cu inima deschisa in acest oras multicultural". Pozele folosite pentru sustinerea campaniei sunt pozele pe care le-am primit in urma concursului de fotografie organizat de primaria Cluj Napoca. Ne dorim sa credem ca astfel punem arta si sportul in slujba promovarii Clujului. Aceasta este si o invitatie pentru toti cei care doresc, alte echipe sportive, personalitati din alte domenii, sa ni se alature", a declarat d-na Emilia Botezan, seful Biroului Relatii Externe si Investitori din cadrul Primariei Municipiului Cluj Napoca.

Tempesta si Dorin Pulpea reprezinta Romania si Clujul la Monte Carlo

Va vom tine la curent cu evolutia echipajului Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea la Raliul Monte Carlo si va vom oferi imagini video si poze in zilele competitiei (19-22 ianuarie).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2011