Toyota explica esecul de la Cursa de Anduranta de la LeMans

Toyota explica esecul de la Cursa de Anduranta de la LeMans
  • La o saptamana de la cursa de 24 de ore de la LeMans, un oficial Toyota explica ce a condus la acest esec
  • De vina, se pare, ca a fost un conector al unui furtun de aer care face legatura intre turbina si intercooler
  • Inginerii sunt siguri ca defectarea acestuia nu are nicio legatura cu problemele intampinate mai devreme pe circuitul Spa Francorchamps
Distribuie pe Facebook

Dupa o saptamana de la finalul dramatic al cursei de 24 de ore de la Le Mans, purtatorul de cuvant al constructorului japonez explica, oficial de aceasta data, esecul din ultimul tur.

Legendara cursa de anduranta de 24 de ore de la LeMans a avut in acest an un final neasteptat. Dupa ce o buna parte a cursei, Toyota a condus detasat, in ultimele 3 minute, masina japonezilor s-a oprit, iar Porsche a castigat cea de-a 84-a editie a cursei de pe Circuit de la Sarthe.

Desi la putin timp dupa aceea, au aparut voci care incercau sa elucideze motivul, la o saptamana dupa eveniment, purtatorul de cuvant al japonezilor a declarat ca masina s-a oprit din cauza unei defectiuni a turbinei.

"Masina cu numarul 5 a suferit o defectiune tehnica dupa ce conectorul unui furtun de aer care face legatura intre turbina si intercooler, a cedat" a declarat acesta.

Chiar daca echipa, dupa mai multe incercari, a reusit sa remedieze problema incat masina sa poate termina ultimul tur de pista, din pacate a fost mult prea tarziu pentru ca pilotul sa se poata incadra in cele 6 minute obligatorii, toate acestea ducand la excluderea masinii pilotate de Kazuki Nakajima, Anthony Davidson si fostul pilot de Formula 1 Sebastien Buemi.

Oficialul japonez a mai spus ca desi deocamdata nu se stie exact ce a condus la defectarea acelui conector, insa inginerii sunt siguri ca nu are nicio legatura cu problemele aparute la motor in timpul cursei de la Spa Francorchamps.

Constructorul din Stuttgart a reusit astfel sa isi treaca in cont a 18-a victorie in cursa de anduranta de la LeMans, dupa ce a reusit sa parcurga 384 de tururi in 24 de ore. Locul secund a fost ocupat de cealalta masina Toyota, iar locurile 3 si 4 de Audi, care era cat pe ce sa rateze podiumul, riscand sa inregistreze cel mai rusinos rezultat al lor de cand participa in aceasta competitie.

Distribuie pe Facebook
mai multe