Tradat de pneuri in ultimul tur

Tradat de pneuri in ultimul tur
Ultima zi din etapa de la Magny Cours a debutat bine pentru Mihai Marinescu, insa dupa ce a pornit in cursa de pe a 3-a pozitie a grilei a fost nevoit sa se multumeasca cu locul cinci la finalul celor 24 de tururi. In clasamentul general al Formulei 2, dupa 4 din cele 16 curse, pilotul brasovean ocupa locul sase.
Distribuie pe Facebook

Duminica, Mihai a avut o dimineata buna si pe o pista uscata a reusit sa aiba al treilea timp in calificari. Cursa a fost insa una dificila in care a fortat mult in a doua parte. In Formula 2 sunt permise, pe eveniment, doua seturi de slick-uri si doua seturi de pneuri pentru ploaie. Mihai a folosit un set de slick-uri in calificarile pentru cursa de sambata si altul pentru calificarile de duminica. Cu acest set utilizat in cea de a doua sesiune de calificari de la Magny Cours a fost nevoit sa ruleze si in cursa de duminica.

Dupa 23 de tururi in care a mers aproape de limita fiind cel mai rapid pilot de pe pista in turul 7, pneurile lui Mihai au cedat. In sicana a iesit de pe pista din cauza uzurii exagerate a pneurilor si astfel a pierdut o pozitie chiar in ultimul tur. Astfel, a doua cursa din etapa franceza s-a materializat cu un loc cinci.

Pana la urmatoarea cursa, programata pe 24 iunie la SpaFrancorchamps in Belgia, pilotul brasovean va trebui sa se multumeascacu locul sase in clasamentul general.

Clasament general Formula 2 dupa 4 din 16 curse:

1. Zanella, Christopher 71pts
2. Bortolotti, Mirko 66pts
3. Monras, Miki 64pts
4. Hegewald, Tobias 42pts
5. Brundle, Alex 33pts
6. Marinescu, Mihai 32pts
7. Bratt, Will 28pts
8. Pineiro, Ramon 22pts
9. Lancaster, Jon 14pts
10. Clarke, Jack 13pts

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2011