Un nou podium pentru BMW in DTM

Un nou podium pentru BMW in DTM
Pilotii BMW Tomczyk si Spengler pe podium la Norisring. Vremea a sporit suspansul celei de-a cincea etape din DTM.
Distribuie pe Facebook
Cursa dramatica de la Norisring (Germania) a insemnat sarbatorirea altor doua clasari pe podium pentru BMW in sezonul 2012 din DTM, prin Martin Tomczyk (Germania) si Bruno Spengler (Canada). In fata unui public extrem de entuziast - 135.000 de spectatori de-a lungul week-endului -, Tomczyk a trecut linia de sosire pe locul al doilea, dupa 78 de tururi si durata maxima a cursei (75 de minute). Pilotul BMW M Performance Parts M3 DTM a fost devansat cu numai 0,687 secunde de britanicul Jamie Green (Mercedes). Spengler a urmat pe locul al treilea, canadianul pilotand BMW Bank M3 DTM. Aceasta este a doua cursa din acest sezon cand BMW are doi piloti pe podium, premiera avand loc la Lausitzring (Germania). Tomczyk a repetat rezultatul excelent de la Spielberg (Austria), unde a ocupat aceeasi pozitie secunda in urma cu patru saptamani.
Ploaia s-a transformat intr-una torentiala chiar inainte de startul cursei. Suprafata circuitului s-a uscat o vreme, dupa care o alta aversa a udat pista chiar inainte de jumatatea intrecerii. Pe un traseu ud, Tomczyk a fost lider al celei de-a cincea etape a sezonului pana in ultimul tur. Cu toate acestea, campionul en-titre din DTM nu a reusit sa-si mentina pozitia in fata atacului declansat de Green, ajuns pe pozitia a doua dupa ce l-a depasit pe Spengler in turul 76. Green a lansat manevra decisiva asupra lui Tomczyk in turul 78, in virajul Dutzendteich, si si-a asigurat victoria cu doar cativa metri inaintea sosirii. Chiar daca cei doi piloti BMW au ratat cu putin cel de-al doilea triumf pentru BMW in acest an, ei au reusit sa extinda la sase numarul de clasari pe podium reusite de echipele BMW.
Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM) si Dirk Werner (Germania, EPOSTBRIEF BMW M3 DTM) au avut si ei parte de o cursa buna, in ciuda conditiilor dificile de pe emblematicul circuit din Nurnberg (Germania): Priaulx a terminat pe locul al saptelea si a reusit primele sale puncte de la etapa de deschidere a sezonului, la Hockenheim (Germania). Werner a fost multumit sa acumuleze primele sale puncte in DTM, dupa ce s-a clasat al zecelea. Patru piloti BMW au incheiat in puncte pentru prima data de la revenirea constructorului in campionat.
Joey Hand (SUA, SAMSUNG BMW M3 DTM) a terminat pe locul al 14-lea in prima aparitie pentru BMW la Norisring dupa o pauza de 20 de ani. Augusto Farfus (Brazilia, Castrol EDGE BMW M3 DTM), care a plecat al treilea pe grila, a fost obligat sa abandoneze dupa numai 15 tururi ca urmare a unei coliziuni petrecuta imediat dupa start.
Jens Marquardt (director BMW Motorsport):

"Sunt foarte multumit de cum a decurs prima noastra aparitie la Norisring dupa doua decenii. In ciuda conditiilor foarte dificile, de aceasta data avem doi piloti pe podium si patru masini in puncte. Fara indoiala, ne-ar fi placut sa sarbatorim alaturi de Martin Tomczyk cea de-a doua victorie din acest an - in special in aceasta atmosfera unica -, dar asa se intampla in motorsport. Pur si simplu, Jamie Green a fost mai rapid in partea finala a cursei. Pe de alta parte, locurile al doilea si al treilea pentru Martin si Bruno reprezinta un rezultat bun. Sunt multumit si de performantele lui Andy Priaulx si Dirk Werner: Andy a avut cateva curse dificile si a revenit in puncte gratie unei performante bune la Nurnberg. Dirk a spart gheata si a obtinut primele sale puncte in DTM la cea de-a cincea cursa. Toate acestea au demonstrat inca o data ca avem o formula de piloti foarte buni. Acum privim cu incredere spre evenimentul de pe teren propriu, pe Stadionul Olimpic din Munchen."
Calendar 2012:

29 aprilie - Hockenheim (Germania), 6 mai - Lausitzring (Germania), 20 mai - Brands Hatch (Marea Britanie), 3 iunie - Spielberg (Austria), 1 iulie - Norisring (Germania), 15 iulie - Munchen (Germania), 19 august - Nurburgring (Germania), 26 august - Zandvoort (Olanda), 16 septembrie - Oschersleben (Germania), 30 septembrie - Valencia (Spania), 21 octombrie - Hockenheim (Germania).
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 2 Iulie 2012