Un week-end cu puncte

Un week-end cu puncte
Distribuie pe Facebook

Inceputul week-endului de la Silverstone, din seria GP3, a fost unul bun pentru Robert Visoiu. Romanul, in varsta de 16 ani, a fost al 18-lea in sesiunea de calificari, dar a profitat de doua penalizari primite de adversarii sai si a plecat de pe locul 16 al grilei. Dupa bunul obicei, Robert a luat un start excelent si a avansat pe 15. Finalul de cursa a fost unul neasteptat - incet dar sigur, Visoiu a avansat, iar in ultimul tur era pe pozitia a 12-a, unde de altfel a si incheiat mansa principala.

"In calificari am avut mici probleme de adaptare. Setarea monopostului ne-a dat ceva batai de cap. Primele doua, trei tururi au fost bune, dupa care nu am reusit nimic. In cursa situatia s-a imbunatati si cred ca putem puncta in mansa a doua", declara Robert Visoiu la finalul primei curse.

Robert a plecat in cursa de sprint de pe pozitia a 15 a grilei, in urma unei retrogradari de 3 pozitii primita pentru ca a trecut linia de sosire de doua ori in cursa principala. La start, Robert nu a castigat nimic, insa imediat a inceput forcingul. In 2 tururi a intrat in top 10, dupa inca un tur era pe 5, iar la mijlocul intrecerii era deja pe pozitia a 2-a. Din pacate pe final trasa ideala s-a uscat, iar Robert, plecat cu gume de ploaie, a inceput sa piarda si a terminat pe 5, pozitie sinonima cu alte puncte bune stranse in clasamentul general.

"Ideea e simpla - am riscat cu gumele de ploaie si am castigat. Pe final a trebuit sa imi conserv pneurile si nu am facut nicio gresala", a declarat Robert Visoiu.

In prezent, tanarul de 16 ani este al 12-lea in clasamentul general. Urmatoarea etapa din seria GP3 se va desfaura la Hockenheim, pe 21 si 22 iulie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 10 Iulie 2012