Victorie dubla si cinci pozitii pe podium pentru noul Cruze in Brazilia!

Victorie dubla si cinci pozitii pe podium pentru noul Cruze in Brazilia!
A fost un debut de sezon triumfal pentru noul Cruze 1.6 turbo; autovehiculele albastre au distrus concurenta la Curitiba: Rob Huff a castigat Cursa 1, inaintea lui Muller si a eroului local Caca Bueno, iar Alain Menu (locul 6 in Cursa 1) a obtinut victoria in Cursa 2, iar Muller, Huff si Bueno au obtinut pozitiile 3, 4, respectiv 5. Echipa Chevrolet nu se astepta la rezultate asa de impresionante, plecand din Brazilia cu multe cupe si puncte.
Distribuie pe Facebook
Cursa 1 a fost relativ linistita, Huff, Muller si Bueno folosind la perfectie cele trei pozitii de start pentru a controla cursa de la inceput la sfarsit, iar Menu a reusit sa recupereze cateva pozitii, clasandu-se pe locul 6.

Elvetianul a primit un cadou sambata seara dupa calificari, cand sanctiunea impusa unuia dintre autovehiculele SEAT l-a readus in primii 10, ceea ce a insemnat ca a pornit din pole position in Cursa 2. Chiar daca nu a reusit sa profite de acest avantaj la start, a avut dupa aceea o prestatie superba, depasindu-i pe Tarquini si Coronel dupa dueluri aprige si obtinand o binemeritata victorie, iar Muller, Huff si Bueno au terminat cu putin in spatele lui Coronel.

Cu aceste rezultate, noul Cruze 1.6 turbo a demonstrat ca este cel mai competitiv autovehicul de la WTCC si echipa Chevrolet si-a onorat in cel mai bun mod posibil statutul de dubla Campioana Mondiala.

Victorie dubla si cinci pozitii pe podium pentru noul Cruze in Brazilia!

Declaratii:
Rob Huff (locurile 1 / 4): "A fost un week-end excelent pentru intreaga echipa si, bineinteles, faptul ca plec din Brazilia drept lider in campionat ma face foarte fericit! Cursa 1 a fost destul de linistita, pur si simplu a trebuit sa profitam de pozitiile bune obtinute in calificari. Cursa 2 a fost foarte intensa, la limita. Motorul a ramas putin in spatele lui Coronel si de aceea m-a depasit Yvan, a fost o lupta stransa in urmatoarele doua viraje, insa totul a fost OK si ne putem declara foarte multumiti de aceste rezultate excelente"

Alain Menu (locurile 6 / 1): "Cu siguranta o zi mult mai buna decat ieri! Am avut noroc cu sanctiunea aplicata lui Barth, insa dupa tot ghinionul de anul trecut, cred ca a fost o compensatie corecta* In Cursa 1, am urcat cateva pozitii si am ajuns in spatele BMW-urilor lui Coronel si Poulsen, intre care se desfasura o lupta intensa. Nu m-am implicat, pentru ca nu am vrut sa risc inainte de Cursa 2. In Cursa 2, am avut un start prost si apoi a trebuit sa lupt pentru a recastiga pozitia de lider. Am reusit sa-l depasesc pe Tarquini relativ usor, insa cu Coronel a fost mult mai greu. Stiam ca singurul loc in care puteam sa-l depasesc era la sfarsitul liniei drepte, unde el era la fel de rapid ca mine, insa eu puteam sa franez putin mai tarziu, astfel ca am profitat de aceasta oportunitate cand mi-a lasat spatiu pe interior".

Yvan Muller (locurile 2 / 3): "Doua pozitii pe podium in sesiunea de deschidere este un rezultat foarte bun. Nu am castigat si nu sunt lider in campionat, insa sunt foarte fericit, deoarece masina se comporta foarte bine. Am avut o lupta stransa cu Rob in cursa 2, insa a fost foarte corecta si ne-a facut placere amandurora. Acum trebuie sa continuam ce am inceput; vom vedea cum se comporta Cruze la temperaturi mai ridicate si cu mai multa greutate".

Caca Bueno (locurile 3 / 5): "A fost un week-end foarte placut, este o experienta excelenta sa fac parte dintr-o asemenea echipa si sunt foarte multumit de rezultatele mele, care sunt ceva mai bune decat ma asteptam. In Cursa 1, nu a fost prea dificil sa mentin pozitia a 3-a si faptul ca am terminat cursa pe podium in tara mea de origine este o recompensa foarte placuta. In Cursa 2, am facut tot ce a fost posibil sa escortez si sa protejez celelalte autovehicule Chevrolet. Acum sper ca voi avea posibilitatea sa revin curand in WTCC".

Eric Neve: "Am inceput excelent sezonul! Suntem cu adevarat mandri de intreaga echipa, de piloti si in special de colegii nostri care au lucrat la motoare, care au avut rezultate fantastice in conditii de iarna, ceea ce ne-a asigurat un week-end perfect aici. A fost foarte placut si faptul ca am avut un public foarte numeros la Curitiba, cred ca ideea de a combina campionatul Brazilian Stock Car cu WTTC a fost excelenta".

Victorie dubla si cinci pozitii pe podium pentru noul Cruze in Brazilia!

Rezultatele Cursei 1 de la Curitiba
1. R. Huff Chevrolet Cruze - 14 ture in 29m29s481
2. Y. Muller Chevrolet Cruze + 0s873
3. C. Bueno Chevrolet Cruze + 3s924
4. T. Coronel BMW 320 TC + 12s714
5. K. Poulsen BMW 320 TC + 13s004
6. A. Menu Chevrolet Cruze + 13s042


Rezultatele Cursei 2 de la Curitiba
1. A. Menu Chevrolet Cruze - 14 ture in 19m38s428
2. T. Coronel BMW 320 TC + 0s265
3. Y. Muller Chevrolet Cruze + 0s917
4. R. Huff Chevrolet Cruze + 1s321
5. C. Bueno Chevrolet Cruze + 2s409


Punctajele pilotilor dupa Cursa 2 din 24
1. Huff (Chevrolet), 37 puncte
2. Menu (Chevrolet) si Muller (Chevrolet), 33
4. T Coronel (BMW), 30
5. Bueno (Chevrolet), 25, etc.

Punctajele constructorilor dupa Cursa 2 din 24
1. Chevrolet, 83 puncte
2. BMW, 53
3. SEAT, 40
4. Volvo, 12.

Urmatoarea Cursa: Runda 2, Cursa din Belgia, Zolder, 23-24 aprilie 2011.

Victorie dubla si cinci pozitii pe podium pentru noul Cruze in Brazilia!


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Victorie dubla si cinci pozitii pe podium pentru noul Cruze in Brazilia!
mai multe