Week-end fluctuant pentru Robert Visoiu

Week-end fluctuant pentru Robert Visoiu
Distribuie pe Facebook
Etapa cu numarul 7 din Formula 3 Italiana s-a desfasurat pe circuitul de la Vallelunga, amplasat in apropierea orasului Roma. Dupa o pauza de o runda, datorata prezentei in seria GP3, Robert Visoiu a revenit in competitia italiana.

In calificari, Robert a fost al 8-lea in ambele manse. In prima a fost mai lent cu o secunda si o zecime decat liderul. In cea de a doua a pierdut doar opt zecimi.

In cursa cu numarul 1, desfasurata sambata dupa amiaza, pilotul Ghinzani a reusit sa imbunatateasca o pozitie si a terminat al 7-lea, avand un ritm bun pe durata celor 16 tururi.

"A fost o cursa buna, mai ales ca am reusit si cateva depasiri. Momentan trebuie sa incerc sa inteleg ceva mai bine masina, pentru ca este primul meu contact cu un monopost de Formula 3 la Vallelunga", a declarat Robert Visoiu.

Duminica, tanarul de 16 ani a terminat pe locul 8 cursa a doua. De data aceasta problemele au fost cauzate de pneuri. Ce s-a intamplat de fapt? Furnizoul unic Kumho are inca pe stoc un numar mare de modele 2011. Practic anul acesta a fost o adevarata loterie din punct de vedere al alegerii gumelor. Foarte inteligent, Robert Visoiu a mizat pe cartea conservarii si a decis sa puncteze cat mai bine in clasamentul general.

Cea de a treia cursa a fost si cea mai spectaculoasa. Imediat dupa start a avut loc un accident in care au fost implicati trei piloti. Dupa alte cateva minute, rusul Sergey Sirotkin a lasat foarte mult ulei pe pista. Robert Visoiu a traversat portiunea respectiva, a iesit de mai multe ori de pe traseu si a murdarit pneurile. In ultimele tururi i-a fost imposibil sa mearga in ritmul optim si a incheiat pe locul al 6-lea.

"Sunt constient ca rezultatele nu sunt dintre cele mai bune, dar doua dintre ele au fost influentate de factori externi. Incerc sa nu ma mai gandesc la ce s-a intamplat aici, ci doar la ceea ce va fi la Monza", a declarat Robert Visoiu la finalul celei de a treia curse.

Dupa week-endul de la Vallelunga, in clasamentul general Robert este al 9-lea, cu un total de 40 de puncte. In clasamentul debutantilor ocupa in continuare locul 6. Ultima etapa din Formula 3 Italiana se va desfasura peste doua saptamani, la Monza.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2012