150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania

150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania
Fabrica Opel de la Russelsheim a sarbatorit 150 de ani de la infiintarea companiei. Aflat in apropiere de Frankfurt, orasul este locul unde Adam Opel a pus bazele fabricii sale de masini de cusut in 1862, unde si astazi organizatia isi are sediul central.
Distribuie pe Facebook
Fabrica Adam Opel AG din Russelsheim construieste modelele Insignia (sedan, hatchback si Sports Tourer) si Astra hatchback, ambele castigatoare ale raportului DEKRA privind calitatea. Spatiul, una dintre cele mai moderne fabrici de automobile din lume, a fost inaugurat in 2002, iar in urma cu doi ani a sarbatorit producerea modelului cu numarul 16 milioane.
Opel, cel putin 100 de ani de prezenta comerciala in Romania
Marca sarbatoreste in acest an si in Romania: prezenta Opel pe piata romaneasca este documentata inclusiv de o reclama publicata de un reprezentant al marcii intr-un ghid auto publicat in 1912.
Alfred E. Rieck, Vicepresedinte Opel/Vauxhall pentur Vanzari, Marketing si Servicii Post-Vanzare, spune despre aceasta aniversare: "Unul din punctele forte ale Opel este faptul ca marca este adanc inradacinata in mijlocul societatii, peste tot in Europa. In urma cu un secol si jumatate, Adam Opel punea bazele afacerii sale la Russelsheim, in Germania, iar cincizeci de ani mai tarziu o reprezentanta romaneasca facea publicitate modelelor Opel de la biroul din Bucuresti. A face captivanta tehnologie germana disponibila publicului larg este un lucru apreciat de clientii nostri de-a lungul deceniilor, iar noile noastre produse vor continua aceasta traditie".

150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania

Cartea in care a fost publicata pagina de reclama se numeste "Calauza tuturor drumurilor din Romania" si a fost editata cu ajutorul Ministerului Lucrarilor Publice, intrucat cuprinde indicatii de traseu intre orasele tarii.
Societatea Anonima de Comert cu sediul in Bucuresti, str. Smardan nr. 10, publica in aceasta lucrare o reclama la produsele Opel pe care le comercializa:
"Reprezentanta Generala pentru Romania a fabricei OPEL - Russelsheim a/M pentru automobile de ori-ce fel.

Cel mai robust si Cel mai sigur automobil pentru toate scopurile.

Succesele Automobilelor Opel se tin lant ! Dupa Victoria in cursa de rezistenta a Automobilului Suedez, Gothenburg-Stockholm, 1014 km prin ghiata si zapada vine succesul fenomenal in Cursa Internationala din Alpii Austriaci pe 2400 km. Singurul Team Opel ajunge fara puncte rele la destinatie."
Hotarandu-va pentru automobilul Opel veti face alegerea cea mai nemerita!
Recomandam pentru sezonul de iarna "Chassiurile Opel" cu Limuzinele demontabile foarte elegante confectionate la fabrici de caroserii de primul rang.
Atelierul de Reparatii si Garajul le avem: in Strada Fabrica de Chibrituri, no. 15.
Serviciu prompt si foarte culant."

150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania

"Suntem entuziasmati de sincronizarea acestor anivesari, dar mai ales de ceea ce reprezinta un secol de prezenta a marcii in Romania", considera Cristian Milea, Opel Country Director Romania. "Anuntul din 1912 surprinde o promisiune pe care marca o respecta - acum, ca si atunci. La 100 de ani de la acea reclama, Opel comercializeaza in Romania Masina Anului in Europa, modelul electric cu autonomie extinsa. Revolutionarul Ampera este un etalon al nivelului tehnologic atins de Opel."
La momentul publicarii, in 1912, Opel sarbatoreste cea de-a cincizecea aniversare si masina cu numarul 10.000 paraseste linia de productie. Bazandu-se pe experienta unui incendiu major care avusese loc cu un an inainte, inginerii din Russelsheim dezvolta "Pompa de incendiu motorizata" pentru brigada de pompieri a fabricii, iar modelul timpuriu al unitatii de incendiu este comercializat cu succes in orase. In acelasi an, este lansata o noua nava amiral: un autovehicul cu o putere substantiala de 40/100 CP si patru cilindri.

150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania

Istoria Opel are numeroase momente de tangenta cu Romania, intr-un secol de prezenta neintrerupta. Unul dintre ele este angajarea lui Aurel Vlaicu la fabrica de la Russelsheim, in calitate de inginer. Aviatorul roman a lucrat la Opel in 1908, dupa finalizarea studiilor tehnice de la Budapesta si Munchen, iar documentul care doveste acest lucru este fisa sa medicala. In 1908, acest serviciu dedicat angajatilor fusese deja externalizat de Opel unui furnizor profesionist. Documentul apartine Muzeului Aviatiei din Bucuresti si este expus in spatiul dedicat lui Vlaicu.

La 75 de ani de la acest moment, legendarul echipaj format din Walter Rohrl si Joachim Berger sarbatoreste in Piata Scanteii de atunci victoria in Raliul Dunarii. In 1973, mii de bucuresteni au intampinat echipa de pe Opel Ascona A. Castigatorul avea sa declare pentru revista Autoturism, redactorului Dumitru Lazar: "Raliul Dunarii din acest an a fost, sub aspectul traseului, cea mai grea competitie la care am luat parte vreodata, mai grea chiar si decat Raliul Poloniei de anul trecut, in care au luat startul peste 60 de echipaje si n-au trecut linia de sosire decat* cinci! Sa nu credeti ca n-am avut emotii. Nu mi-a fost frica de adversari, ci de propria-mi masina, ma temeam sa n-o distrug. Pe parcursul raliului am schimbat zece amortizoare.", a declarat Rohrl pentru publicatia romaneasca.

150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 150 de ani de la infiintarea Opel, 100 de ani de prezenta in Romania
mai multe