2.006 kilometri cu un singur plin. Vezi ce masina a reusit aceasta performanta

2.006 kilometri cu un singur plin. Vezi ce masina a reusit aceasta performanta
2.006 kilometri cu un sigur plin de rezervor, cu o capacitate de doar 45 de litri. In alta ordine de idei, vorbim de un consum de carburant de numai 2.2 litri la 100 de kilometri. Poate parea de domeniul fantasticului, insa este cat se poate de real. Vezi ce masina a reusit aceasta performanta!
Distribuie pe Facebook

Acum, cand pretul carburantilor a luat-o razna, Gerhard Plattner pare omul potrivit la locul potrivit. Specialist in condusul economic, austriacul a reusit sa parcurga putin peste 2.000 de kilometri (2.006 km, mai exact) cu doar 45 de litri de motorina. Sau, altfel spus, vorbim de un consum mediu de carburant de doar 2.2 litri la 100 de kilometri. Masina care se poate lauda cu aceasta performanta se numeste Skoda Fabia GreenLine si este propulsata de un motor turbodiesel de 1.2 litri. Ca o comparatie, constructorul ceh anunta un consum mixt de 3.4 litri la 100 km. Pentru a nu lasa loc de interpretari, rezervorul a fost sigilat inainte de startul provocarii, iar intreaga calatorie (Reutte, Austria - Bov, Danemarca, dus-intors) a fost supervizata de cei de la IPMC (International Police Motor Corporation).

Secretele acestei reusite? Doar Gerhard Plattner le cunoaste, austriacul avand pentru noi si un mic secret: totul porneste de la detaliile mici, precum presiunea in pneuri...

Distribuie pe Facebook
mai multe