6 calatorii auto de pomina. Te incumeti sa bati recordurile acestea?

6 calatorii auto de pomina. Te incumeti sa bati recordurile acestea?
Un vehicul este facut ca sa te plimbi cat mai mult cu el. Unele calatorii insa devin adevarate aventuri. Iar calatorii de mai jos au cu siguranta ce povesti sa impartaseasca dupa experientele traite in timpul unor itinerarii deloc obisnuite, parcurse la volan. Iata un top al celor mai neobisnuite calatorii auto efectuate pe tot globul.
Distribuie pe Facebook

1. Ocolul pamantului in 20 de ture

6 calatorii auto de pomina

Caderea Zidului Berlinului l-a facut pe est-germanul Gunther Holtorf sa isi vada visul cu ochii. Omul si-a luat nevasta si pe "Otto", Mercedes-ul G-Class, pe post de companioni si a pornit la drum. Ba chiar putem spune ca din anii '90 si pana acum nu prea s-a oprit din mers. A inceput cu o plimbare in Africa, care s-a dovedit a fi o tura completa a "continentului negru" timp de un an si jumatate, si s-a terminat intr-o aventura de 500.000 de kilometri, cam de 20 de ori distanta circumferintei globului terestru. Iar "Otto" i-a dus in Coreeea de Nord, Cuba, Iraq si inapoi in Germania, unde Gunther a pus anul acesta cheile in cui.

2. 25 de tari cu 24 de plinuri

6 calatorii auto de pomina

Ceva mai economicosi, sotii John si Helen Taylor s-au urcat la volan in ianuarie 2006 pentru a strabate 25 de tari cu doar 50 de plinuri de motorina. Calatoria a decurs mai bine decat sperau cei doi aventurieri, care planificasera un buget pentru 50 de plinuri, Volkswagen-ul Golf TDI plimbandu-i de-a lungul Europei si altor tari asiatice, tocmai pana in India, cu doar 24 de plinuri de motorina facute in cele 78 de zile de traseu. Consumul mediu inregistrat a fost de 4,4 litri la suta de kilometri, cei doi evitand orele aglomerate in trafic pe tot parcursul calatoriei si folosind doar combustibil de la Shell.

3. O plimbare lunga de 14 ani

6 calatorii auto de pomina

Vrei sa devii un nomad auto? Prea tarziu, argentinienii Herman si Candelaria Zapp, plus cei patru copii ai lor, o tin intr-o plimbare inca din 2000 si nu dau semne ca vor sa traga pe dreapta prea curand. Cuplul si-a cumparat un Graham Paige, model 610, din 1928, dinainte de a avea copii si planuiau doar o calatorie pana in Alaska. Excursia din Argentina pana in Alaska s-a transformat insa intr-o aventura care i-a plimbat prin Europa, Asia si Africa, fiecare din cei patru copii fiind nascut in alta tara. Ceea ce este si mai uimitor la familia nomada este faptul ca, dupa sute de mii de kilometri, Graham-ul cu care au pornit la drum din Argentina inca face fata calatoriei intinse de-a lungul a 14 ani.

4. De-a lungul SUA intr-o Tesla

6 calatorii auto de pomina

O cursa din cadrul Epic American Road Trip l-a facut pe Norman Hajjar sa dea o tura de-a lungul a 28 de state americane intr-o masina electrica produsa de Tesla. Calatoria de pe o coasta pe alta a continentului nord-american si inapoi a insumat 19.312 km in aprilie, anul acesta. Ce-i drept, americanul a avut noroc sa foloseasca statiile de reincarcare rapida plasate de producatorul american de-a lungul soselelor din SUA, incarcarea bateriilor masinii durand doar 20 de minute in loc de 5 ore, altfel Hajjar ar fi fost si acum pe drum. Pana acum este cea mai lunga distanta parcursa vreodata de un vehicul electric.

5. Trei recorduri mondiale in familie

6 calatorii auto de pomina

Nu ai cum sa nu ii iubesti pe Liliana si Emil Schmid. Plimbaretii acestia au colectat nu mai putin de trei recorduri mondiale in ultimii 17 ani, in ultimele doua randuri depasindu-si propriile performante. Primul titlu mondial a venit in 1997, cand cuplul a strabatut in masina fix 451.213 km. 12 ani mai tarziu, Liliana si Emil au dus calatoria la un alt nivel, traversand 162 de tari intr-un traseu lung de 641.115 km. Iar anul trecut nu s-au putut stapani si au mai dat o tura de 677.281 kilometri.

6. Cu tancul la ghiseul bancii

Nu doar lungimea traseului trebuie luata in calcul, ci si stilul abordat in timpul calatoriei. Iar aici, un ucrainean suparat pe bancherii de OTP depaseste orice record pe care ti l-ai putea imagina. Suparat pe comisioanele aplicate creditelor acordate in valuta, un locuitor din Donetk a imprumutat un tanc al separatistilor pentru o scurta plimbare pana la ghiseul sucursalei OTP. Incidentul recent a fost relatat de presedintele bancii, Sandor Csanyi.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 6 calatorii auto de pomina
mai multe