6 masini militare care pot fi cumparate de civili

6 masini militare care pot fi cumparate de civili
Ok, poate Schwarzenegger sau Stallone nu te-au dat peste cap cu talentul lor actoricesc, dar nu exista om care sa nu priveasca cu jind la un vehicul militar. Mai multe masini de armata sunt disponibile si pentru soferii neinrolati, iar efectul este garantat pe strada, in parcare sau in curtea blocului.
Distribuie pe Facebook

Celebrele Willys folosite de soldatii americani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial sunt poate cele mai emblematice masini militare ajunse pe mana civililor, dar modelele urmatoare se dovedesc adevarate bestii de razboi trecute pe asfaltul soselelor din marile orase.

Iata sapte autoturisme pe care le poti cumpara si folosi in mod legal. Singurul dezavantaj: dotarile army au fost eliminate din cadrul versiunii de serie.

1. Renault Sherpa

6 masini militare care pot fi cumparate de civili

Are un nume inspirat de calauzele nepaleze de la poalele Himalayei si tinde sa se dovedesca un adevarat tanc urbane odata ce intra pe mana civililor.

Sherpa este produs in uzinele Renault din Franta si reprezinta un succes major pe pietele din Orientul Mijlociu, dar si in Rusia sau Africa. Modelul si-a demonstrat calitatile de "rezervist" lasat la vatra intr-o editie anterioara a raliului Dakar.

In varianta civila, fara blindaj, pare o camioneta supradimensionata. Renault Sherpa are un motor diesel de 4,76 litri, capabil sa asigure 215 CP, iar pentru comenzi speciale, automobilele livrate in zone de conflict pot fi dotate cu blindaj.

Pretul atins in Emiratele Arabe Unite ajunge la 272.000 de dolari.

2.GAZ Tigr

6 masini militare care pot fi cumparate de civili

Tigrul de stepa pare o replica "steroidizata" a Hummvee-urilor americane, dar nu este o idee buna sa spui asta in fata unui rus.

GAZ Tigr este mandria soferilor din Rusia atunci cand vine vorba de masini de teren. Varianta civila ofera dotari neasteptate la interior: tapiterie de piele, aer conditionat, sistem audio performant. Alte atuuri sunt tractiunea integrala si motorul diesel de 5,9 litri.

Achizitia unui GAZ Tigr nu este insa misiune usoara daca nu obtii si avizul Ministerului Apararii din Rusia. Si, chiar si cu toate avizele in ordine, vei scoate din buzunar peste 110.000 de dolari.

3. Mercedes -Benz G63 AMG 6x6

6 masini militare care pot fi cumparate de civili

Masina nemtilor este comercializata in varianta civila si cu blindaj pentru escorta unor lideri politici sau economici, dar si intr-o versiune simpla pentru iubitorii de off-road, selectati insa pe spranceana.

Tractiunea 6x6 ii permite off-roader-ului Mercedes sa fie la fel de eficient ca Spiderman atunci cand defileaza pe trasee accidentate. Motorizarea este asigurata de un motor V8 bi-turbo de 5,5 litri, capabil sa scoata 536 CP.

Sunt insa zone largi de pe glob unde nu poti rula in acest vehicul. Este declarat ilegal in Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Australia. De altfel, germanii s-au angajat chiar sa tina productia sub control, masina putand sa devina o arma extrem de periculoasa odata ajunsa in mana unor infractori.

Pretul unui G63 AMG 6x6 este de 380.000 de euro.

4. Paramount Marauder

6 masini militare care pot fi cumparate de civili

Este vehiculul ideal daca vrei sa dai o raita prin mahalalele Johannesburgului sau din Capetown.

Marauder este produs in Africa de Sud si ar putea sa te scoata din mari belele in caz de urgenta. Cantareste 10 tone in varianta blindata si nu are versiuni "light" produse pana acum.

Masina este cumparata de obicei de firmele de protectie si fortele speciale ale unor guverne din regiune. Costa 485.000 de dolari si blindajul sau rezista inclusiv minelor antitanc.

5. Polaris MV 850

6 masini militare care pot fi cumparate de civili

Varianta vehiculului militar american cu roti care nu pot fi sparte vine acum si intr-o forma lejera, dedicata civililor. Cea din urma varianta poarta un alt nume de cod: WV 850, dar ambele vin cu un motor in doi cilindri, de 77 CP. Are o singura viteza si costa 15.000 de dolari.

6. Supacat LRV 400

6 masini militare care pot fi cumparate de civili

Un Land Rover Defence face in continuare legea pentru civilii si militarii britanici.

Mascata sub denumirea de Supacat LRV 400, masina poate fi dotata atat cu blindaj si arme, asa cum la fel de bine poate sa ajunga in garajul tau. Varianta usoara, destinata civililor cuminti, vine cu un motor Ford turbodiesel de 3,2 litri si 236 CP, in timp ce soferii suparati au la dispozitie si un benzinar V8 cu 648 CP.

Pretul: 250.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 6 masini militare care pot fi cumparate de civili
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Februarie 2015