9 greseli fatale comise la volan

9 greseli fatale comise la volan
Toate masurile de siguranta si noile tehnologii adaugate masinilor de ultima generatie nu pot preveni erorile umane cu consecinte fatale petrecute la volan.
Distribuie pe Facebook

Mai multe studii derulate recent de diverse companii de asigurari din lumea intreaga releva faptul ca soferii tineri sunt predispusi greselilor cu deznodaminte tragice, fiind principalii actori ai unor accidente mortale petrecute in ultimii ani. Iata care sunt si greselile facute de acestia.

1. Fumatul la volan

9 greseli fatale comise la volan

Una dintre cele mai intalnite cauze ale unor accidente rutiere fatale tragic este neatentia soferului fumator. Erie Insurance a analizat 65.000 de rapoarte ale politiei americane referitoare la conditiile care au generat accidente mortale in ultimii doi ani, fumatul la volan fiind printre cele mai comune activitati care au distras atentia soferilor in aceste cazuri. 1% din soferii care au insangerat soselele sustin ca fumatul, aprinsul tigarii sau folosirea scrumierei de bord le-a distras atentia in momentul accidentului.

2. Factorul Bubico

Oricat de interesanta pare ideea de a calatori cu animalul de companie in masina, "Bubico" sau "Pisi" sunt adevarate pericole in trafic daca nu sunt inchise intr-o cusca sau tinute sub supraveghere de un pasager. Cainii, pisicile si insectele intrate pe geam detin un procent de 1% in crearea conditiilor pentru un accident mortal.

3. Ajustarea accesoriilor

Cel mai bine este sa iti reglezi scaunul soferului, oglinda retrovizoare si alte dispozitive din masina inainte de a intra pe sofea, sustin politistii si agentii constatatatori ai firmelor de asigurari. Aceste indeletniciri iti distrag atentia de la trafic, iar influenta lor in dramele petrecute pe sosea este de 1% la nivel global. Radioul si sistemul climatic al unei masini ating, de asemenea, un procent de 2% in producerea accidentelor mortale pe sosele.

4. Masa mortala

9 greseli fatale comise la volan

Consumul unui sandvis la volan sau al unei bauturi racoritoare este interzisa in state precum Cipru. Au si motive sa recomande acest lucru, in conditiile in care procentul accidentelor cu deznodamant tragic cauzate de aceste obiceiuri atinge 2% din totalul accidentelor mortale inregistrate in lumea intreaga.

5. In cautarea dezastrului

Scotocirea torpedoului, a posetei sau a podelei autoturismului dupa diverse dispozitive aduse in masina - casti audio, telefoane mobile etc. a generat pana in prezent o rata de accidente mortale de peste 2%.

6. Insotitorii

9 greseli fatale comise la volan

Alege bine persoanele care sa te insoteasca la drum. Prietenii nu sunt cea mai buna companie, daca te vor forta sa iti iei ochii de la sosea. Distragerea atentiei de catre alti ocupanti ai masinii este de vina in cazul a 5% dintre accidentele mortale intamplate in ultimii doi ani.

7. Gesturi fatale

Banale gesturi, cum ar fi scarpinatul cefei sau masarea unei portiuni intepenite a corpului, alaturi de evenimente neasteptate in trafic, obiecte aruncate de pietoni, de catre pasagerii unei alte masini sau iesirea pe carosabil neasteptata a pietonilor ori a unor animale au generat 7% din accidentele mortale.

8. Telefonul mobil

Chiar si cu telefonul mobil interzis in majoritatea statelor, soferii nu se pot abtine de la a folosi dispozitivul pentru a trimite SMS-uri, a vorbi cu el la ureche, a cauta poze sau stiri in timp ce se afla la volan. Celularul se face vinovat de 12% din accidentele mortale comise de soferi in ultimii ani. In cifre, 11 adolescenti din Statele Unite mor in fiecare zi deoarece nu se pot abtine sa nu trimita mesaje in timp ce conduc si 22 de milioane de accidente rutiere sunt cauzate anual pe tot globul de folosirea telefonului mobil in timpul sofatului.

9. Visatul cu ochii deschisi

9 greseli fatale comise la volan

Starea de neatentie generala sau visatul cu ochii deschisi conduce in topul atitudinilor periculoase ale soferilor aflati la volan. 62% dintre accidentele rutiere mortale sunt cauzate de lipsa de concentrare a soferilor fara vreun motiv evident care sa le distraga atentia de la trafic. Este si una dintre cauzele tragediilor in care nu sunt implicati doar tinerii, ci soferii de toate varstele.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 9 greseli fatale comise la volan
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Noiembrie 2014