A dat radarele peste cap. Un austriac FARA PERMIS surprins cu 338 de km/h pe autostrada

A dat radarele peste cap. Un austriac FARA PERMIS surprins cu 338 de km/h pe autostrada
  • Un austriac a fost surprins in timp ce rula cu 338 de km/h pe autostrada
  • Acesta nu are permis de conducere
  • A primit o amenda de 800 de euro
Distribuie pe Facebook

Un austriac de 34 de ani, fara permis de conducere, a fost surprins pe autostrada in timp ce rula cu 338 de km/h la volanul unui Porsche 911 GT3. Politia a fost alertata de ceilalti participanti la trafic.

Spre deosebire de Romania, care s-a laudat recent ca a deschis 9 kilometri noi de autostrada (noua!!!!), Austria este o tara cu o retea de autostrazi care se intinde pe 1.720 de kilometri. Constructia soselelor de mare viteza a inceput in 1982, iar in prezent austriecii au nu mai putin de 18 autostrazi.

La fel ca si in mai multe state ale Uniunii Europene, exceptie facand Germania cu ale sale portiuni de autostrada unde poti calca pedala de acceleratie la podea fara sa fii sanctionat, viteza maxima pe autostrazile din Austria este de 130 de km/h.

Unui austriac de 34 de ani nu i-a pasat de asta si, chiar daca nu avea permis de conducere, s-a urcat la volanul unui Porsche 911 GT3 fiind surprins de politie in timp ce rula cu 338 de km/h pe autostrada. Autoritatile au fost alertate de ceilalti participanti la trafic, iar echipajele au fost nevoite sa provoace un ambuteiaj artificial pentru a-l opri pe vitezoman.

Mai mult decat atat, radarele dispuse pe ultimii 44 de kilometri de autostrada au inregistrat o viteza medie de 289 de km/h.

Acum, austriacul trebuie sa plateasca o amenda de 800 de euro pentru conducere fara permis, suma la care se va adauga inca o amenda pentru viteza. Aceasta din urma este necunoscuta, politia declarand ca intai de toate "Trebuie sa stabilim exact care a fost viteza medie pe tronsoanele masurate cu aparatul radar."

Si noi avem vitezomanii nostri. Spre exemplu, un sofer a fost surprins in luna iunie pe autostrada Bucuresti-Brasov in timp ce rula cu 276 de km/h la volanul unui Audi R8.

Distribuie pe Facebook
mai multe