A fost candva cea mai luxoasa limuzina de pe strazi. Mercedes S-Class nu putea concura cu asa ceva

A fost candva cea mai luxoasa limuzina de pe strazi. Mercedes S-Class nu putea concura cu asa ceva
  • Cea de-a treia generatie a limuzinei Maserati Quattroporte a debutat oficial in cursul anului 1979
  • Masina in cauza a fost disponibila la vanzare si intr-o varianta Royale, cu 300 CP sub capota si mini-bar la interior
Distribuie pe Facebook

Comercializata sub indicativul Royale, versiunea de top oferea inclusiv o motorizare aspirata cu opt cilindri si 300 de cai putere.

Lansata pe piata in urma cu exact patru decenii, chiar la finele anilor '70, cea de-a treia generatie a limuzinei Maserati Quattroporte a fost disponibila la vanzare in nenumarate configuratii. Printre acestea si o varianta Royale, introdusa in 1986 pentru a celebra aniversarea cu numarul 60 a companiei.

Asamblata in doar 51 de exemplare, un numar de peste doua ori mai mic decat prevedeau planurile initiale, masina in cauza oferea sub capota un benzinar aspirat cu opt cilindri in V si capacitatea de 4.930 de centimetri cubi.

Cu o putere maxima de aproximativ 300 de cai, livrata exclusiv puntii spate prin intermediul unei cutii manuale cu cinci trepte de viteza, versiunea Maserati Quattroporte Royale reusea sa accelereze pana la o viteza de top de 230 de kilometri pe ora. Cu pasagerii bucurandu-se de tot luxul din lume.

Respectiva limuzina dispunea, daca iti vine sa crezi, inclusiv de scaune actionate electric, mini-bar, plus masute retractabile - integrate in fetele portierelor spate, pentru momentele in care pasagerii preferau sa lucreze.

Inutil de mentionat, fiecare suprafata de la interiorul variantei Royale era acoperita cu piele de calitate superioara, pe care cea de-a treia generatie a limuzinei Maserati Quattroporte a oferit-o alaturi de lemn masiv. Un alt punct principal de atractie il reprezinta ceasul analog din centrul bordului.

Maserati Quattroporte Royale

Maserati Quattroporte Royale

Maserati Quattroporte Royale

Distribuie pe Facebook
mai multe