A inceput marea curatenie la Volkswagen. Uite ce au anuntat nemtii cu privire la motoarele lor

A inceput marea curatenie la Volkswagen. Uite ce au anuntat nemtii cu privire la motoarele lor
  • Volkswagen a anuntat ca va dota toate motoarele TSI si TFSI cu filtre de particule
  • Primele luate in colimator sunt propulsorul de 1.4 litri de pe Tiguan si cel de 2.0 litri de pe Audi-ul A5
  • Pana in 2022, nemtii isi propun sa monteze aceste dispozitive pe 7 milioane de vehicule
Distribuie pe Facebook

Constructorul german Volkswagen a anuntat ca vor sa mearga mai departe in ceea ce priveste nivelul emisiilor si vor dota motoarele pe benzina cu filtru de particule.

De cand cu scandalul Dieselgate, nemtii de la Volkswagen se concentreaza din ce in ce mai mult pe scaderea nivelului de emisii a motoarelor. Dupa ce au anuntat ca vor repara motoarele diesel afectate de acest scandal, acum acestia revin cu un nou pas spre un mediu inconjurator mult mai curat.

Producatorul din Wolfsburg a anuntat ca va dota toate motoarele pe benzina folosite de ei si de cei de la Audi, Bentley, Seat sau Skoda, cu filtre de particule, care pana acum erau disponibile doar in cazul motoarelor pe motorina.

Astfel, pana in 2022, nemtii isi propun sa monteze aceste dispozitive pe nu mai putin de 7 milioane de vehicule, intr-un efort de a filtra pana la 90% din particulele fine emise de motoarele TSI si TFSI.

Primele care vor beneficia de aceasta imbunatatire vor fi motoarele TSI de 1.4 litri de pe Volkswagen-ul Tiguan si cele de 2.0 litri TFSI ale Audi-urilor A5.

Este bine-cunoscut faptul ca in cazul motoarelor diesel, filtrul de particule afecteaza intr-un fel sau altul performantele masinii, de aceea inca nu se cunosc efectele pe care acest sistem le va avea asupra performantelor masinilor cu motoare pe benzina.

Dr. Ulrich Eichhor, directorul diviziei de cercetare si dezvoltare din cadrul Volkswagen a declarat ca, "Ca urmare a cresterii eficientei si a scaderii nivelului de CO2, propunem acum o reducere sustenabila a nivelului de emisii ale motoarelor noastre pe benzina, prin montarea filtrelor de particule ca dotare standard."

Distribuie pe Facebook
mai multe