A intrat in productie in urma cu 11 ani. Acum, AUDI se pregateste sa renunte definitiv la acest model

  • A3 Cabrio ar urma sa fie eliminat din gama Audi
  • Noua generatie A3 lansata cel mai probabil la Frankfurt
  • Dezvoltata pe arhitectura MQB a gigantului Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, constructorul german de automobile intentioneaza sa renunte definitiv la versiunea decapotabila a lui A3. O noua generatie a acestui model ar urma sa fie lansata in curand.

Audi A3 a primit a versiunea cu plafon retractabil in 2008, odata cu facelift-ul suferit de cea de-a doua generatie. Clientii au la dispozitie atat o varianta "standard" cat si una mai sportiva S3 Cabriolet, aceasta din urma fiind echipata cu un propulsor de 2.0 litri turbo.

Audi A3 Cabriolet

Chiar daca este cea mai accesibila decapotabila de la Audi, un A3 Cabriolet costand cel putin 35.000 de euro pe piata din Germania, clientii nu se inghesuie sa cumpere modelul producatorului din Ingolstadt.

Audi A3 Cabriolet

Tocmai de aceea, publicatia Car & Driver sustine ca a intrat in posesia unor informatii potrivit carora nemtii se gandesc serios sa renunte anul viitor la A3 Cabriolet. Acest zvon nu a fost confirmat de vreun oficial Audi, dar daca se dovedeste adevarat, clientii ar ramane cu doua variante daca vor o decapotabila cu sigla Audi.

Audi A3 Cabriolet

Fie TT, fie A5 cabriolet. In ceea ce priveste roadster-ul, nici viitorul lui in gama Audi nu este foarte stralucit avand in vedere ca si el urmeaza sa fie eliminat din oferta, lucru confirmat deja de nemti.

Audi A3 Cabriolet

Revenind la vesti mai bune, Audi lucreaza de zor la noua generatie A3 cu care ar urma sa facem cunostinta in viitorul nu foarte indepartat. Cel mai probabil, acest lucru se va intampla luna viitoare, atunci cand isi deschide portile Salonul Auto de la Frankfurt.

Audi A3 Cabriolet

Dezvoltat pe arhitectura MQB a gigantului german Volkswagen, la fel ca si noua generatie Golf, viitorul A3 va fi mai usor si mai rigid decat modelul actual. Din punct de vedere estetic, noul A3 se va alinia la noul limbaj de design adoptat de Audi, cu grila Singleframe, farurile ascutite si prizele de aer supradimensionate.

Audi A3 Cabriolet

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi A3 Cabriolet
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 August 2019