A reinviat modelul NSX, iar acum vrea si o versiune TYPE R. Honda ar putea-o lansa anul viitor cu peste 600 de cai

A reinviat modelul NSX, iar acum vrea si o versiune TYPE R. Honda ar putea-o lansa anul viitor cu peste 600 de cai
  • Un viitor NSX Type R ar fi primit unda verde din partea Honda
  • Urmeaza sa debuteze oficial in 2019, iar pe piata in 2020
  • Unitatea de propulsie ar putea dezvolta aproximativ 640 de cai
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, constructorul japonez de automobile ar fi dat unda verde unui nou NSX Type R. Acesta ar putea fi lansat pe parcursul anului viitor, iar pe piata ar urma sa debuteze in 2020.

Honda a oprit productia legendarului model NSX, la dezvoltarea caruia a contribuit chiar si Ayrton Senna, in 2005. Doi ani mai tarziu, oficialii brandului nipon vorbeau deja despre un succesor care sa fie lansat in 2010, insa acest plan nu s-a concretizat din pacate.

Honda NSX

De-abia in 2012, un concept NSX era prezentat in cadrul Salonului Auto de la Detroit pentru ca in 2015 la acelasi Salon sa facem cunostinta cu modelul de serie. La putin timp dupa lansarea pe piata de la inceputul anului 2016, au aparut fel de fel de zvonuri care vorbeau deja despre o viitoare versiune Type R.

Honda NSX

La acel moment, un oficial de rang inalt din cadrul Honda a dat cateva raspunsuri contradictorii cu privire la acest model. Acum insa, un NSX Type R ar fi primit unda verde din partea constructorului asiatic, sau cel putin asta dau de inteles cele mai recente informatii venite din Tara Soarelui Rasare.

Honda NSX

Acesta ar putea debuta oficial pe parcursul anului viitor, pentru ca in 2020 sa ajunga in showroom-uri primele exemplare. Cel mai probabil, acesta va prelua cateva dintre componentele estetice si tehnice ale versiunii de competitie NSX GT3, inclusiv mai multe elemente aerodinamice din fibra de carbon, iar propulsorul va oferi si mai multi cai putere.

Honda NSX

Actualul NSX dispune de o unitate V6 biturbo de 3.5 litri si de trei motoare electrice, care dezvolta in total 581 de cai putere, insa versiunea Type R i-ar putea oferi celui de volan aproximativ 640 de cai cu care sa se joace. Puterea va fi transmisa in continuare prin intermediul cutiei de viteze automate cu noua trepte si dublu-ambreiaj.

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Honda NSX
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2018