A venit iarna pe TRANSALPINA. Autoritatile au inchis cea mai inalta sosea din Romania

A venit iarna pe TRANSALPINA. Autoritatile au inchis cea mai inalta sosea din Romania
  • Transalpina este inchisa
  • De vina sunt ninsorile abundente din weekend
  • Circulatia este inchisa intre Ranca si Obarsia Lotrului
Distribuie pe Facebook

CNAIR a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca circulatia rutiera pe Transalpina este inchisa incepand de luni (22.10.2018) din cauza ninsorilor abundente care au cazut in weekened.

Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania si face legatura intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba. Este unul dintre cele mai tari drumuri pe care poate conduce un impatimit auto la noi in tara, cu viraje stranse, pante abrupte si peisaje care iti taie rasuflarea.

Dar din pacate, autoritatile nu au gasit nici acum solutii pentru a-l pastra deschis pe tot parcursul anului, astfel ca pe parcursul iernii o anumita portiune este inchisa circulatiei rutiere. In aceeasi situatia se afla si Transfgarasanul, cel mai bun drum de munte din lume, dupa spusele lui Jeremy Clarkson.

Revenind insa la Transalpina, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat printr-un comunicat de presa ca incepand de luni (22.10.2018), circulatia intre Ranca si Obarsia Lotrului va fi inchisa pentru toate categoriile de autovehicule din cauza caderilor abundente de zapada din weekend.

Mai exact, restrictia se aplica pe portiunea din DN 67C, intre Ranca si Obarsia Lotrului, km 34+800 - km 59+800.

"Avand in vedere specificul drumului - curbe foarte stranse si pante - exista riscul ca utilajele care actioneaza pe acest sector de drum sa fie implicate in evenimente rutiere care pot pune in pericol viata deservantilor. Atentionam participantii la trafic ca distrugerea elementelor care asigura inchiderea drumului se constituie fapta penala si se pedepseste conform legilor in vigoare. Facem apel la conducatorii auto sa respecte indicatiile Politiei Rutiere, restrictiile si semnalizarea rutiera temporara instituita," se mentioneaza in comunicat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2018