A venit iarna: trafic oprit pentru masinile fara anvelope de iarna in Brasov, din cauza ninsorii

A venit iarna: trafic oprit pentru masinile fara anvelope de iarna in Brasov, din cauza ninsorii
  • Anvelopele de iarna sunt obligatorii acolo unde conditiile meteo o cer
  • Nu exista un interval anume de timp in care suntem obligati sa avem pneuri de iarna
  • Utilajele de deszapezire au inceput sa patruleze
Distribuie pe Facebook

Se pare ca soferii trebuie sa scoata mai devreme anvelopele de iarna de la naftalina decat credeau. In Brasov ninge serios, la fel si la munte. Insa asta nu e nimic de speriat. Ci faptul ca Politia Rutiera a restrictionat deja traficul pe DN1 in judetul Brasov, din cauza stratului serios de zapada.

Unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Romania, DN1, este acoperit de zapada in zona Brasov. Mai precis, dinspre localitatea Darste catre Bucuresti, incepand cu ora 12, Politia Rutiera a restrictionat traficul masinilor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna. Acestea sunt obligate sa se intoarca din drum pentru ca s-a depus deja pe carosabil un strat de zapada care poate provoca blocaje si accidente.

In judeţul Brasov ninge abundent, depunandu-se un strat de cativa centimetri de zapada pe carosabil, atat pe DN1, cat si pe DN73 spre Arges si DN11 spre Covasna. Astfel, in aceste zone au fost trimise echipaje de deszapezire. Motiv pentru care a fost oprit accesul masinilor de pasageri in zona, acele masini care nu sunt echipate corespunzator pentru sezonul rece, tocmai pentru a nu bloca accesul drumarilor.

ATENTIE! Conform legii, orice autoturism trebuie sa fie dotat cu anvelope de iarna daca circula in zone in care exista riscul de inzapezire. Daca un sofer este prins ca blocheaza traficul din cauza ca nu are anvelopele corespunzatoare, va avea de platit amenzi uriase. Insa dincolo de aspectul legal, trebuie retinut ca pneurile de vara nu mai sunt eficiente, chiar si pe asfalt uscat, daca temperatura exterioara este constant sub 7 grade.

Distribuie pe Facebook
mai multe