Aceasta este prima masina-avion sau primul avion-masina

Aceasta este prima masina-avion sau primul avion-masina
Va mai amintiti de primele incercari ale omului de a zbura? Erau tare haioase filmuletele facute la sfarsitul secolului al XIX-lea cu temerarii vazduhului. De asemenea, unii dintre acesti extrem de pasionati inventatori au si murit in incercarile lor de a revolutiona si eficientiza deplasarea omului pe pamant si mai apoi in spatiu. Era in acelasi timp vorba de un vis al omului de a se inalta.
Distribuie pe Facebook
Acum se pare ca zborul trece intr-o alta etapa, o perioada in care el se vrea personalizat si adus intr-atat de aproape de fiecare dintre noi, incat a luat forma unei masini zburatoare (pe numele ei The Transition Roadable Aircraft Proof of Concept).

Firma americana Terrafugia a reusit zilelele acestea sa inalte, ce-i drept pentru cateva secunde, ceea ce poate fi considerat atat o masina cat si un avion, sau o masina care se transforma in avion in aproximativ 30 de secunde.

Avionul din aceasta masina este capabil de o viteza de aproape 185km/h si are o autonomie de zbor de 724 de kilometri, in timp ce masina cu aripi poate merge pe uscat cu pana la 105 km/h.

Pentru a merge si a zbura este folosit acelasi motor care functioneaza pe benzina fara plumb, aceeasi de care gasim la fiecare statie de alimentare.

Pretul estimat pentru prima generatie de asa-ceva este in jur de 194.000 de dolari bucata, iar compania producatoare accepta deja pe cei care vor sa faca rezervari. Sa le uram vant prielnic, pentru ca mai au destul de mult de munca pana sa scoata un model sigur si fiabil.

Pentru cei dintre voi care v-ati facut deja planuri de a va cumpara o astfel de inventie deosebit de interesanta si practica, va spun ca este nevoie de licenta de pilot.



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Aceasta este prima masina-avion sau primul avion-masina
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Martie 2009