Acum 20 de ani Mercedes-ul ML devenea primul SUV premium din istorie

Acum 20 de ani Mercedes-ul ML devenea primul SUV premium din istorie
  • Clasa M a luat nastere in 1997
  • Initial, SUV-ul a fost asamblat la o noua uzina din SUA
  • A doua generatie a debutat in 2005
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile celebreaza 20 de ani de la lansarea SUV-ului ML. Acesta a fost prezentat in premiera la uzina Mercedes din Tuscaloosa, Statele Unite ale Americii. De-a lungul anilor acest model a castigat mai multe premii.

In anii '90 oferta marilor constructori de automobile nu era una foarte bogata, in contextul in care nici preferintele clientilor nu erau atat de diversificate ca si azi. Un segment important era cel al vehiculelor off-road, unde intalneam modele ca Range Rover, Toyota Land Cruiser, Isuzu Trooper sau Nissan Pathfinder, insa unde Mercedes detinea suprematia cu modelul G-Class.

Mercedes ML W163

Aceste masini se comportau bine pe teren accidentat, insa nu ofereau un confort demn de o masina premium, iar lumea incepea sa ceara o cale de mijloc. In 1993, nemtii au prezentat conceptul AAVision cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, iar patru ani mai tarziu, acesta e evoluat intr-un model de serie, cunoscut lumii drept Clasa M.

Mercedes ML W163

Noul ML a fost asamblat initial la uzina din Tuscaloosa, proaspat construita pentru a putea produce acest model. La acea vreme era o inovatie, deoarece imbina tot ce aveau mai bun cele doua lumi: un design solid, tractiune integrala, garda inalta la sol, spatiu interior generos, dotari premium si un caracter off-road accentuat.

Mercedes ML W163

Pe langa toate acestea, Mercedes-ul ML propunea o manevrabilitate si o tinuta de drum nemaintalnita pana atunci, multumita in special suspensiei. Spre deosebire de rivalii sai, SUV-ul nemtilor venea cu suspensii independente pe fata si pe spate, o caroserie unibody si o versiune imbunatatita a sistemului de tractiune integrala electronica ETS.

Mercedes ML W163

ML-ul W163 s-a bucurat de un succes rasunator pana in 2005, cand a fost inlocuit de noua generatie W164. Aceasta a stat pe piata sase ani, iar in 2011 Mercedes prezenta seria W166 cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Dupa facelift-ul dezvaluit in 2015, acest model a inceput sa fie cunoscut drept GLE.

Mercedes ML W163

Mercedes ML W163

Mercedes ML W163

Mercedes ML W163

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mercedes ML W163
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2017