Adio, aglomeratie in trafic! O noua portiune de drum de pe Autostrada de Centura A0 se va deschide pana la sfarsitul acestui an

Adio, aglomeratie in trafic! O noua portiune de drum de pe Autostrada de Centura A0 se va deschide pana la sfarsitul acestui an
"Am verificat astazi stadiul lucrarilor de pe santierele Autostrazii de Centura a Capitalei A0 Sectorul de Nord!", a precizat, vineri, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii.
Distribuie pe Facebook

Potrivit lui Sorin Grindeanu, "am constatat o mobilizare foarte buna a constructorului roman de pe Lotul 2, Corbeanca-Afumati. Pana la sfarsitul anului, pe el se va deschide circulatia intre nodul rutier de la DN1 si nodul rutier cu Autostrada A3- Bucuresti-Ploiesti, pe aproximativ 10 km".

"Acelasi constructor deruleaza si contractul pentru constructia Lotul 4, Pantelimon- Glina (o lungime de 4,47 km). Desi acum se afla in perioada de proiectare ma astept de ca in momentul in care va intra in faza de executie sa aiba de asemenea o mobilizare exemplara astfel incat sa deschidem circulatia in anul 2024", a mai declarat Ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Sorin Grindeanu a mai spus, cu ocazia vizitei de astazi de pe santierele Autostrazii de Centura a Capitalei A0 Sectorul de Nord, si ca "antreprenorul italian de pe Lotul 1, Joita- Corbeanca (17,5 km) a primit ordinul de incepere a proiectarii pe 16 octombrie 2023 si are termen de finalizare a acestei etape un an de zile".

Potrivit Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, "si constructorul chinez de pe Lotul 3 Afumati- Pantelimon (8,60 Km) este in etapa de proiectare pe care trebuie sa o finalizeze in luna iunie 2024, astfel incat sa demareze imediat lucrarile de constructie". Acesta a amintit ca "pe A0, Autostrada de Centura Bucuresti, cu o lungime totala de 100,7 km, trebuie sa putem circula pana la finalul anului 2026".

Distribuie pe Facebook
mai multe