Adio locuri de parcare gratuite: Bucurestiul intra in randul lumii si renunta la locurile gratuite

Adio locuri de parcare gratuite: Bucurestiul intra in randul lumii si renunta la locurile gratuite
In cadrul conferintei de presa organizat de Primaria Bucuresti cu ocazia inaugurarii noului Centru de Monitorizare si Control Trafic, Gabriela Firea a spus ca in curand bucurestenii nu vor mai avea locuri de parcare gratuite.
Distribuie pe Facebook

Romania este mereu cu 10-20-1000 de pasi in urma tarilor din vest. De exemplu, in orice oras sau orasel din tari civilizate precum Franta, Belgia, Anglia, Spania si asa mai departe, zonele centrale nu au locuri de parcare gratuite. In schimb, Bucurestiul are locuri de parcare peste tot: pe trotuare, langa trotuare, pe trecerile de pietoni si asa mai departe. Amuzant este ca, desi la 2 minute de mers exista parcari cu plata, pline de locuri goale, soferul bucurestean prefera sa caute un loc gratuit, indiferent de localizarea lui.

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a anuntat ca, incepand din toamna, in zonele cu parcari publice sau private nu va mai fi permisa parcarea gratuita pe domeniul public. De exemplu, in jurul Pietei Universitatii, acolo unde sunt parcarile publice subterane si cele private de la Intercontinental. Sau la Unirii, unde exista parcari cu plata in spatele magazinului Unirea. Acestea sunt doar doua exemple de locatii centrale si foarte aglomerate, in care acum, cei care vin in centru sau in Centrul Vechi isi lasa masinile unde apuca.

'Avem intalniri la doua-trei zile si cu Brigada Rutiera, Politia Locala, Administratia Strazilor, tocmai in ideea de a contribui la fluidizarea traficului si avem deja reiesite din aceste analize zonele unde intr-adevar cetatenii nu au unde sa parcheze - si nu din vointa lor incalca legea, parcand pe domeniul public si in zone in care parcarea este interzisa - si stim exact si unde exista parcari publice sau private si, totusi, cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, pentru ca acesta nu este taxat. Incepand din toamna, aceasta a doua varianta nu va mai fi posibila, pentru ca acolo unde exista parcari publice sau private, in arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit, ca pana in acest moment', spune d-na Firea.

Poate ca romanul de rand obisnuit cu fundul in masina se va simti persecutat: cum sa plateasca el loc de parcare cand vine in centru??? Pai asa se intampla in oricare alta tara. Atat pentru strangerea de fonduri la buget, bani care, teoretic, ar trebui investiti tot in crearea de noi locuri de parcare, dar si pentru descurajarea traficului in zonele aglomerate. Soferul roman, daca s-ar putea, ar parca si la bloc pe loc neplatit, gratis, ca e dreptul lui din nastere, dar si cand se duce in centru sa bea o cafea, ar vrea sa parcheze daca se poate la usa localului, dar si gratuit.

Cand ne vom dezobisnui de aceste practici comuniste si ne vom da seama ca locurile de parcare platite sunt un lucru bun pentru orasele aglomerate, poate ca vom fi si noi cu un pas mai aproape de o tara europeana.

Distribuie pe Facebook
mai multe