Afla cum a fost dezvoltat primul BMW X5 chiar de la cel care l-a desenat: "Am avut 6 saptamani la dispozitie"

Afla cum a fost dezvoltat primul BMW X5 chiar de la cel care l-a desenat: "Am avut 6 saptamani la dispozitie"
  • Unul dintre designerii principali
  • Echipa era condusa de Chris Bangle
  • Au avut sase saptamani pentru a veni cu un produs final
Distribuie pe Facebook

Frank Stephenson, unul dintre designerii principali care au lucrat la primul SUV BMW din istorie, sub comanda celebrului Chris Bangle, a vorbit intr-un clip video despre cum s-a conturat design-ul X5-ului.

Spre finalul anilor '90, bavarezii de la BMW au decis ca este momentul sa intre in segmentul SUV-urilor, dar nu oricum ci cu un model care sa respecte intru totul celebra filosofie "Freude am Fahren" (Placerea de a conduce).

Asa s-a nascut X5, primul SUV din istoria BMW si primul SAV al lumii. De ce SAV (Sports Activity Vehicle)? Pentru ca nemtii voiau o denumire care sa oglindeasca cel mai bine atat abilitatile masinii pe sosea cat si pe teren accidentat.

Pe atunci, BMW detinea si Land Rover asa ca unele tehnologii au fost imprumutate de la britanici, insa designul a fost semnat in totalitate de Chris Bangle si echipa lui. Acum, unul dintre designerii principali, Frank Stephenson, ne vorbeste despre cum s-a conturat desginul primului X5. Cel mai interesant este ca, potrivit acestuia, Bangle si echipa lui a avut la dispozitie numai sase saptamani pentru a veni cu un produs final.

Stephenson are la activ mai multe designuri celebre, inclusiv Mini-ul modern sau eleroanele uriase care au devenit semantura celebrului Ford Escort Cosworth.

Distribuie pe Facebook
mai multe