Alfa Romeo a prins drag de SUV-uri. Italienii lucreaza la un model cu 7 locuri, mai mare decat Stelvio

Alfa Romeo a prins drag de SUV-uri. Italienii lucreaza la un model cu 7 locuri, mai mare decat Stelvio
  • Alfa Romeo lucreaza la un nou SUV
  • Acesta ar urma sa aiba 7 locuri
  • Inginerii iau in calcul utilizarea unei configuratii micro-hibrid
Distribuie pe Facebook

Oficialii constructorului italian de automobile au recunoscut ca se lucreaza la un nou SUV, cu sapte locuri, care ar urma sa fie mai mare decat Stelvio. Dezvoltarea acestuia va mai dura inca aproximativ doi ani, inainte de lansarea pe piata.

Dupa multe studii de piata si o lunga perioada de teste, Alfa Romeo a lansat in 2016 cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles primul SUV din istoria marcii.

Botezat Stelvio, dupa celebra trecatoare din Alpi, acesta are o garda destul de generoasa la sol, iar designul exterior este aproape identic cu cel al sedanului Giulia.

Alfa Romeo Stelvio

Pentru fanii SUV-urilor de performanta, italienii au lansat si o versiune Quadrifoglio, care vine alaturi de acelasi propulsor V6 de 2.9 litri si 505 cai putere, dezvoltat impreuna cu conationalii de la Ferrari.

Alfa Romeo Stelvio

Insa Stelvio nu va fi singurul vehicul de acest tip din gama Alfa Romeo. Potrivit celor mai recente informatii, brand-ul din Torino lucreaza la un SUV nou cu sapte locuri, mai mare decat modelul mentionat mai sus.

Alfa Romeo Stelvio

Intr-o perioada in care toti marii constructori de automobile micsoreaza tot mai mult emisiile masinilor, nu este nicio surpriza ca italienii se gandesc la o motorizare micro-hibrida pentru noul lor model. Desi nu este nimic sigur deocamdata, zvonurile spun ca inginerii iau in considerare utilizarea unui propulsor turbo de 2.0 litri, care ar urma sa dezvolta undeva in jurul a 400 de cai putere.

Alfa Romeo Stelvio

Aceste informatii au fost confirmate si de Roberto Fedeli, directorul tehnic de la Alfa Romeo: "Stelvio este, cu siguranta, un exemplu al ADN-ului Alfa Romeo. De ce sa nu incercam sa-l transpunem intr-o masina putin mai mare? Pentru noua masina trebuie sa gasim o solutie potrivita de electrificare. O varianta plug-in hybrid ar putea fi o problema din perspectiva ADN-ului Alfa Romeo, dar, de exemplu, o solutie micro-hibrida cu baterie de 48 de volti este ceva ce putem sa facem fara sa pierdem nimic."

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Alfa Romeo Stelvio
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Ianuarie 2018