Americanii de la Ford Performance stiu de ce are nevoie Focus-ul RS. De si mai multa putere

Americanii de la Ford Performance stiu de ce are nevoie Focus-ul RS. De si mai multa putere
  • Ford Performance recalibreaza motorul Focus-ului RS
  • Aceasta modificare nu atrage pierderea garantiei
  • Momentan, EcoBoost-ul de 2.3 litri dezvolta 350 de cai putere si 440 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Divizia Performance a constructorului din Michigan vine in ajutorul celor care nu sunt multumiti de actualele performante ale Focus-ului RS, si au anuntat ca pregatesc o noua calibrare pentru motorul de 2.3 litri EcoBoost.

Ford-ul Focus RS este unul dintre cele mai dorite si mai puternice hot-hatch-uri la momentul actual. Cei 350 de cai putere si 440 Nm cuplu (470 supraalimentat), storsi din motorul de 2.3 litri EcoBoost ai crede ca sunt mai mult decat suficienti pentru orice amator de senzatii tari. Dar, nu este asa.

Mai multi tuneri, printre care AMS, Mountune sau Hennessey se ofera bucurosi sa-ti modifice hot-hatch-ul, intrecandu-se in cifre care mai de care mai atractive. Dar, toate aceste imbunatatiri au si o parte negativa: pierderea garantiei.

Singurii recunoscuti de cei de la Ford Performance sunt britanicii de la Mountune, care pot sa iti modifice Focus-ul RS fara ca acesta sa isi piarda garantia. Dar ce faci daca nici aceasta alegere nu este pe placul tau?

Ei bine, raspunsul vine de la inginerii Ford Performance, care tocmai au anuntat ca lucreaza la o noua calibrare pentru motorul EcoBoost de 2.3 litri al hot-hatch-ului. Din pacate, americanii nu au dat detalii suplimentare despre noile performante, pret, sau nici macar despre disponibilitatea acesteia.

Dar, ca sa ne facem o idee, putem sa aruncam o privire peste noua calibrare a aceluiasi motor EcoBoost, pe care il regasim sub capota Ford-ului Mustang. Pentru 699 de dolari, inginerii iti urca puterea propulsorului la 335 de cai putere si 530 Nm cuplu, cu 25 de cai si 94 de Nm in plus fata de varianta de baza.

Avand in vedere ca sub capota Focus-ului RS, motorul de 2.3 litri dezvolta mai multa putere decat in cazul Mustang-ului, este putin probabil ca cei de la Ford Performance sa stoarca aceeasi cai si acelasi cuplu. Dar, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim foarte atenti la stirile viitoare venite din partea constructorului american in aceasta privinta.

Distribuie pe Facebook
mai multe