Angajatii Grupului Renault Romania sunt formati pentru a conduce prudent

Angajatii Grupului Renault Romania sunt formati pentru a conduce prudent
Din iulie 2011, Grupul Renault Romania a dezvoltat un program continuu de formare pentru angajatii sai, cu scopul de a promova conduita preventiva la volan. Initiata de centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie si extinsa apoi pentru toate entitatile Grupului, formarea cuprinde atat o parte teoretica in sala, cat si o zi de exercitii practice pe un circuit special amenajat la Mioveni, unde se afla Uzinele Dacia. Pana in octombrie 2012, aproximativ 500 de angajati au urmat aceste cursuri, iar numarul lor va creste la cateva mii in anii care vin.
Distribuie pe Facebook

Siguranta rutiera este una dintre preocuparile permanente ale Grupului Renault. Aplicabila in orice moment, conduita preventiva la volan protejeaza viata, atat a soferilor, a pasagerilor din masina, cat si a celorlalti participanti la trafic. In acest sens, formarea angajatilor Grupului reprezinta o prioritate. Programul de formare se adreseaza in primul rand celor care parcurg distante importante in interes de serviciu, utilizand masinile din parcul auto al companiei. 1.000 de vehicule (capacitatea totala a parcului auto) sunt la dispozitia angajatilor companiei, intr-un sistem centralizat, pentru deplasari pe teritoriul Romaniei, avand in vedere dispunerea geografica a entitatilor Grupului Renault, dar si complexitatea activitatilor sale.

Cursurile oferite gratuit de catre companie reamintesc regulile de conduita preventiva, au scopul de a sensibiliza angajatii cu privire la riscuri si a-i familiariza cu modul in care se comporta vehiculul in diferite situatii, extreme sau nu. Formarea a fost conceputa pentru grupuri de maxim 16 persoane, pentru a permite fiecarui participant sa urmareasca atent informatiile si sa beneficieze de suficient timp la volanul masinii. Formarea dureaza doua zile, dintre care una este 100% practica. In prima zi, cursantilor li se reaminteste legislatia rutiera, apoi acestia trec in revista riscurile si specificul traficului local. In a doua zi, toti urca la volan. Franarea de urgenta, ocolirea obstacolelor neprevazute, condusul pe autostrada si pe drumuri secundare, toate sunt situatii cu care angajatii Renault se confrunta in partea practica a formarii.

Impresiile celor aproximativ 500 de participanti la cursuri pana in prezent sunt mereu pozitive. Angajatii care au beneficiat de formare au declarat ca si-au insusit cel putin un nou comportament preventiv la volan. In plus, unii dintre ei au admis ca varsta si experienta pot fi cateodata periculoase, iar altii au declarat ca au putut sa testeze cu adevarat limitele lor si ale masinii, invatand din asta.

"Ceea ce este important de retinut este ca, prin aceasta formare, Grupul Renault Romania nu urmareste sa creeze piloti de curse sau de teste, ci sa promoveze o conduita preventiva la volan pentru soferul care conduce zi de zi. In trafic, asta face cu adevarat diferenta intre o tragedie si un incident evitat. Ne preocupa sanatatea si siguranta angajatilor nostri si investim in acest domeniu" a declarat Radu Mavrodin, Director Resurse Umane al Grupului Renault Romania.

Cele 1.000 de vehicule disponibile in parcul auto al Grupului Renault parcurg lunar aproximativ 2,5 milioane km/luna.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Noiembrie 2012