Anuntul care ii pune in garda pe nemti. Ce planuri noi are pentru Hyundai fostul inginer sef al diviziei BMW M

Anuntul care ii pune in garda pe nemti. Ce planuri noi are pentru Hyundai fostul inginer sef al diviziei BMW M
  • Hyundai vrea sa lanseze o noua linie de sportive accesibile
  • Modelele N Sport nu vor avea insa motoare sau suspensii diferite
  • Pachetul cu pricina ar putea oferi in schimb noi anvelope
Distribuie pe Facebook

Hyundai a lansat la inceputul acestui an un nou model de inalta performanta, cu nu mai putin de 275 CP sub capota. Nu va fi insa si ultimul, dupa cum a declarat de curand Albert Biermann.

Daca in urma cu cativa ani nimeni nu voia sa dea banii pe un Hyundai, ei bine... situatia s-a schimbat destul de mult in ultima perioada de timp. Oferta producatorului sud-coreeana de automobile este in prezent mai atragatoare ca oricand, clientii avand la dispozitie inclusiv doua compacte sportive.

Lansate in ultimele luni, modelele i30 N si Veloster N concureaza cu nume ca Ford Focus ST, Renault Megane RS sau Volkswagen Golf GTI, reteta lor magica incluzand pana la 275 CP pe puntea fata, diferential cu alunecare limitata si cutie manuala in sase rapoarte. Printre multe altele.

Asaltul celor de la Hyundai asupra industriei producatoare de automobile va continua si in perioada urmatoare, cu o noua linie de sportive accesibile. O spune chiar Albert Biermann, care a lasat sefia diviziei BMW M pentru a pune umerul la transformarea marcii sud-coreene intr-un gigant in adevarul sens al cuvantului.

Intr-un interviu acordat publicatiei Car and Driver, germanul a dezvaluit in viitorul nu foarte indepartat vom face cunostinta cu primele modele N Sport, un soi de rivale pentru gamele Ford ST Line, Renault GT Line... Si, in cazul in care nu ti-ai dat deja seama, Volkswagen R-Line, evident.

Potrivit declaratiilor facute de actualul sef al diviziei Hyundai N, automobilele respective nu vor avea nici un motor diferit sau frane mai mari, dar nici o noua suspensie ori axe noi. Acestea ar putea beneficia in schimb de anvelope diferite comparativ cu ce se afla in gama de modele standard, adauga Biermann.

Totodata, nu vor lipsi din meniu nici imbunatatirile de ordin estetic, prezent atat la nivel de interior, cat si la exterior. Si mai interesant este ca noua linie N Sport ar putea fi disponibila pe fiecare model din gama producatorului sud-coreean, indiferent ca acesta dispune sau nu de o versiune N.

Finalul interviului mai scoate la iveala si ca Hyundai lucreaza la o serie de accesorii N pentru clienti; de altfel, marca are in plan inclusiv extinderea activitatii sale in cadrul lumii sporturilor cu motor, dupa cum a declarat fostul sef al BMW M.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2018