Anuntul care rescrie istoria Volkswagen. Cand renunta nemtii la motoarele cu combustie interna

Anuntul care rescrie istoria Volkswagen. Cand renunta nemtii la motoarele cu combustie interna
  • Volkswagen renunta treptat la motoarele cu combustie interna
  • Urmatoarea generatie de motoare conventionale va fi ultima
  • Anuntul a fost facut de strategul sef de la Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt de la Volkswagen a explicat ca brand-ul din Wolfsburg intentioneaza incet incet sa renunte definitiv la motoarele cu combustie interna si sa se axeze doar pe sistemele de propulsie cu zero emisii.

Volkswagen a devenit inamicul public numarul 1 odata cu izbucnirea scandalului Dieselgate. Nemtii au fost primii descoperiti ca trucheaza testele de emisii ale motoarelor diesel, iar imediat dupa au urmat si alti mari producatori de automobile care sa recunoasca mai de buna voie, mai fortati, ca fac acelasi lucru.

Atunci putem spune ca a inceput declinul motoarelor diesel si promovarea sistemelor de propulsie alternative. Cu alte cuvinte, a inceput electrificarea gamelor de modele, iar Volkswagen a fost printre primii constructori care s-au aliniat acestui nou trend a carui popularitate este intr-o continua crestere.

Brand-ul din Wolfsburg a anuntat mai demult ca vrea sa mearga si mai departe, in sensul ca vrea sa lanseze o intreaga familie de modele electrice (ID) iar cele cu motoare conventionale sa fie oferite si cu un agregat plug-in hybrid.

Michael Jost, strategul sef al Volkswagen, a anuntat acum ca urmatoarea generatie de motoare cu combustie interna, care va fi lansata prin preajma anului 2026, va fi ultima de acest fel. Mai simplu spus, Volkswagen trece de tot la sisteme de propulsie electrice si electrificate.

"Vrem sa reducem treptat motoarele cu combustie interna pana la minimul absolut. Colegii nostri lucreaza deja la ultima platforma pentru vehicule care sa nu fie cu zero emisii," a spus Jost.

Constructorul din Wolfsburg nu va mai dezvolta o alta generatie de motoare conventionale, dar asta nu inseamna ca vor disparea de tot din oferta sa. Oficialul mentionat mai sus este de parere ca aceste propulsoare vor fi oferite in continuare si dupa 2050, mai ales in piete unde infrastructura de incarcare a masinilor electrice nu permite trecerea la acest tip de vehicule.

Acest anunt vine la scurt timp dupa ce Audi, parte a gigantului Volkswagen AG, a anuntat o investitie de aproximativ 14 milioane de euro in dezvoltarea de modele electrice si de sisteme pentru condus autonom pana la finalul anului 2023. Pana in 2025, brand-ul din Ingolstadt vrea sa aiba in oferta circa 20 de modele electrificate, dintre care jumatate sa fie propulsate de un sistem full-electric.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2018