Ar insemna sfarsitul unei ere. Una dintre cele mai longevive masini din istorie ar putea sa dispara de pe piata

Ar insemna sfarsitul unei ere. Una dintre cele mai longevive masini din istorie ar putea sa dispara de pe piata
  • Volkswagen ar putea renunta de tot la Beetle
  • Asta reiese dintr-un document oficial
  • Anul viitor acest model va fi oferit in patru niveluri de echipare
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, nemtii de la Volkswagen ii cam pregatesc iesirea legendarului model Beetle. "Broscuta", asa cum este supranumit acest model, se afla in productie din 1938.

Volkswagen Beetle este fara indoiala una dintre cele mai populare masini din istorie. Povestea "Broscutei" incepe in anul 1934 cand Adolf Hitler, pe-atunci cancelar, a comandat o masina ieftina si simpla pentru poporul sau. Cerintele sunau cam asa: sa poata transporta 2 adulti si trei copii, sa atinga 100 de km/h si sa nu consume mai mult de 7 litri la 100 de kilometri.

Volkswagen Beetle

Designul a fost finalizat in 1938 iar echipa care s-a ocupat de asta a fost condusa de nimeni altul decat Ferdinand Porsche. Restul este istorie. In acesti 80 de ani, modelul Beetle (fie ca s-a numit New Beetle sau simplu Beetle) a fost replicat in mai mult de 21 de milioane de exemplare si si-a pastrat forma generala care l-a consacrat.

Volkswagen Beetle

Insa de cativa ani incoace vanzarile au scazut considerabil, motiv pentru care Volkswagen a vorbit de multe ori despre viitorul acestui model. Cele mai recente zvonuri vorbesc despre faptul ca nemtii vor acum sa renunte de tot la Beetle, sau cel putin asa reiese dintr-un document oficial care a intrat in posesia celor de la Autoguide.

Volkswagen Beetle

In acesta se arata ca in 2019, Volkswagen Beetle va fi oferit in patru niveluri de echipare, si anume S, SE, Final Edition SE si Final Edition SEL. Nu se cunosc detalii, dar acest Final Edition i-a pus pe toti pe ganduri si i-a facut sa se intrebe daca aceasta editie marcheaza finalul actualei generatii Beetle sau finalul modelului.

Volkswagen Beetle

Oricum ar fi, viitorul "Broscutei" este pus sub semnul intrebarii, dupa cum spunea chiar Herbert Diess, seful Volkswagen, in luna octombrie a anului trecut. Oficialul german sustinea atunci ca soarta acestui model nu a fost inca decisa, ca un Beetle electric ar fi mult mai bun decat actualul model sau ca acel concept Microbuss (ID Buzz) ar fi mai potrivit pentru brand decat Beetle.

Volkswagen Beetle

In ceea ce priveste Beetle-ul model 2019, indiferent de nivelul de echipare, acesta va fi propulsat de o unitate de 2.0 litri turbo capabila de 176 de cai putere si 249 Nm cuplu. Singura transmisie disponibila va fi una automata cu sase trepte.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Beetle
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2018