Ar putea prevesti conceptul Mazda RX-Vision revenirea motorului rotativ?

Ar putea prevesti conceptul Mazda RX-Vision revenirea motorului rotativ?
  • Mazda a sosit in cadrul Concursului de Eleganta de la Villa d'Este alaturi de conceptul RX-Vision
  • Directorul de creatie al japonezilor a discutat cu aceasta ocazie si despre o posibila versiune de productie
  • Cea mai mare provocare cu privire un model de serie nascut din conceptul RX-Vision ramane motorul rotativ
Distribuie pe Facebook

Prezentat la Concursul de Eleganta de la Villa d'Este, conceptul Mazda RX-Vision ar putea marca revenirea la viata a motorului rotativ.

Orice fan al automobilelor stie de motorul Wankel, propulsorul care le-a adus faima celor de la Mazda. Odata cu implementarea diferitelor reglementari privind motorizarile masinilor si normele de poluare, legendarul Wankel a disparut din peisaj. Dar s-ar putea intoarce... curand.

Odata cu prezentarea conceptului RX-Vision la unul dintre cele mai prestigioase evenimente auto la nivel mondial, directorul de creatie al celor de la Mazda, Kevin Rice, a explicat intr-un interviu, aceasta noua directie in care compania japoneza doreste sa se indrepte.

"Daca privim putin modele precum Ferrari 275 GTB sau Ferrari 330, si alte masini italiene din anii 50, 60 sau 70, observam ca erau pure, delicate, captivante. [...] Desi lumea moderna este mult mai ocupata, respectam acele valori ale puritatii si frumusetii. Erau adevarate atunci, iar daca nimeni nu doreste sa le reinvie, noi dorim," a declarat Rice.

Aducerea conceptului pe malul lacului Como din Italia a fost o surpriza atat pentru cei prezenti, cat si pentru cei de la Mazda. Directorul de creatie al japonezilor a recunoscut ca au fost surprinsi de reactiile publicului, care au niste standarde extrem de ridicate, fiind vorba de un eveniment foarte exclusivist.

Acum ramane doar intrebarea cand va intra in productie aceasta opera de arta pe patru roti. Se pare ca indeplinirea acestui obiectiv e putin mai dificila, nu din punct de vedere al caroseriei sau al altor elemente, ci din punct de vedere al motorului rotativ.

Rice a incheiat interviul spunand ca "Nimeni nu s-a gandit sa dezvolte motorul rotativ. Noi ne-am gandit ca putem scoate ceva bun din el, dar nu ne-am oprit niciodata din a-l dezvolta. Nu l-am uitat odata cu modelul RX8. In camerele din spate ale fabricii, inca il dezvoltam, iar cand lumea va fi pregatita sa cumpere un alt motor rotativ, vom fi pregatiti sa-l livram."

Nu este prima data cand un oficial al celor de la Mazda vorbeste despre motorul Wankel. In trecut, constructorul japonez a recunoscut public ca o echipa mica de ingineri a lucrat la acest tip de propulsor in ultimii 8 ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2016