Asta este cel mai rapid camion din lume. The Iron Knight sparge doua recorduri mondiale

Asta este cel mai rapid camion din lume. The Iron Knight sparge doua recorduri mondiale
  • Camionul celor de la Volvo a reusit sa doboare 2 recorduri mondiale
  • The Iron Knight este cel mai rapid camion pe 500 si 1000 de metri, cu plecare de pe loc
  • In timpul testelor, The Iron Knight a atins o viteza maxima de 276 de km/h
Distribuie pe Facebook

Volvo a deschis sticlele de sampanie dupa ce camionul lor de 2.400 de cai putere a doborit nu unul, ci doua recorduri mondiale.

Recent, suedezii de la Volvo prezentau lumii intregi super-camionul The Iron Knight, un monstru de 2.400 de cai putere si 6000 de Nm cuplu. Acesta a fost dezvoltat de catre constructorul suedez cu un singur scop in minte: sa doboare recorduri mondiale. Si a reusit, chiar doua.

Volvo The Iron Knight

Intr-un test care a avut loc pe o pista de incercari din nordul Suediei, camionul a reusit sa bata recordurile pentru 500 si 1000 de metri, cu plecare de pe loc.

Volvo The Iron Knight

The Iron Knight a parcurs jumatatea de kilometru in 13.71 secunde, si a trecut linia de sosire cu o viteza maxima de 131.29 km/h.

Volvo The Iron KnightVolvo The Iron Knight

In ceea ce priveste distanta de 1000 de metri, camionul a parcurs-o in 21.29 secunde, reusind o viteza maxima de 169 de km/h.

Volvo The Iron KnightVolvo The Iron Knight

Daca tot erau acolo, suedezii nu s-au putut abtine si si-au batut si propriul record de viteza dupa ce The Iron Knight a atins 276 de km/h.

Toate acestea au fost posibile, in mare parte, uriasului motor diesel D13, montat central, imbunatatit de inginerii suedezi cu 4 turbine si un intercooler racit cu apa. Puterea de 2.400 de cai putere si 6.000 de Nm este transmisa rotilor din spate prin intermediul unei transmisii cu doua ambreiaje.

Volvo The Iron Knight

Desigur, si cel de la volan a avut meritul sau, mai ales ca la comanda camionului de 4.5 tone s-a aflat nimeni altul decat Boije Ovebrink, detinatorul a 5 recorduri mondiale de viteza si campionul din 1994 in cadrul European Truck Racing Championship.

Volvo The Iron KnightVolvo The Iron Knight

Olof Johansson, inginer al diviziei Volvo Trucks, a declarat ca "Specialisti din diferite departamente din cadrul Volvo Trucks au lucrat impreuna pentru a dezvolta un camion cu performante nemaiintalnite. Inafara de motor, care este inima lui The Iron Knight, am construit de la zero, manual, camionul. Faptul ca am reusit sa doborim doua recorduri este absolut incredibil."\

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Volvo The Iron Knight
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 August 2016