Asta este sfarsitul gamei Z asa cum o stim. Nissan pregateste un inlocuitor surpriza pentru 370Z

Asta este sfarsitul gamei Z asa cum o stim. Nissan pregateste un inlocuitor surpriza pentru 370Z
  • Nissan pregateste un inlocuitor pentru modelul 370Z
  • Principalul motiv ar fi vanzarile anuale din ce in ce mai scazute
  • Aceasta decizie ar putea insemna sfarsitul gamei Z asa cum o stim cu totii
Distribuie pe Facebook

Dupa sapte ani de activitate pe piata, Nissan se pregateste incet incet sa retraga modelul 370Z. Desi pana acum nu a fost anuntat un inlocuitor, unele voci sustin ca japonezii se gandesc la un nou crossover.

Nissan-ul 370Z este probabil unul dintre cele mai cunoscute modele ale constructorului japonez. Acesta a fost lansat in premiera la Salonul Auto de la Los Angeles din 2008, si este succesorul sportivului 350Z.

Potrivit ultimelor zvonuri, Nissan ii pregateste un inlocuitor modelului care are deja 7 ani de activitate pe piata, motivul principal fiind vanzarile anuale care se afla intr-o continua scadere.

Din pacate insa, acest moment ar putea insemna sfarsitul gamei Z asa cum o stim cu totii, deoarece chiar daca pana acum nu a fost anuntat un inlocuitor, se vehiculeaza ca Nissan se gandeste din ce in ce mai mult la un vehicul sportiv cu garda la sol mai inalta.

Nissan Gripz concept

Acest zvon este intarit si de recenta declaratie a lui Paul Wilcox, seful Nissan Europa, care nici nu a infirmat, dar nici nu a confirmat aceasta ipoteza. "Este o intrebare buna. Insa nu pot comenta. Cred ca cel mai important lucru este sa ne dam seama ce face parte din brandul Nissan. Si eu cred ca performanta dinamica face parte din mostenirea noastra. Nu vreau sa infirm nimic in acest moment, dar nici nu pot comenta pe marginea unui viitor produs din gama," a sustinut acesta.

Pentru a ne face cat de cat o idee despre inlocuitorul modelului 370Z, putem arunca o privire la conceptul Gripz, deoarece acesta se crede a fi principala sursa de inspiratie. Nissan il prezenta in cadrul Salonului Auto de la Paris de anul trecut ca fiind un SUV de performanta, cu un tren de propulsie hibrid.

Nissan Gripz concept

Versiunea de serie ar urma sa imprumute de la acesta atat propulsia cat si dimensiunile, dar mai multe detalii oficiale vor fi cu siguranta date publicitatii in urmatoarele luni.

Nissan Gripz concept

Nissan Gripz concept

Distribuie pe Facebook
mai multe