Asta le mai lipsea. Investitorii au depus 1.400 de plangeri impotriva Volkswagen si cer despagubiri uriase

Asta le mai lipsea. Investitorii au depus 1.400 de plangeri impotriva Volkswagen si cer despagubiri uriase
  • Investitorii au depus 1.400 de plangeri impotriva Volkswagen
  • Acestia cer despagubiri de 8,2 miliarde de euro
  • Printre ei se numara si cel mai mare adiminstrator de active din lume, compania americana Blackrock
Distribuie pe Facebook

Volkswagen trece printr-o noua criza dupa ce investitorii au depus nu mai putin de 1.400 de plangeri prin care ii cer constructorului german despagubiri in valoare de 8,2 miliarde de euro.

Pe langa impactul pe care l-a avut asupra mediului inconjurator, scandalul Dieselgate a avut implicit si consecinte economice. Printre cei mai afectati de acestea, sunt investitorii care au pierdut foarte multi bani dupa ce actiunile constructorului german de automobile s-au devalorizat.

Un tribunal german a anuntat ca a fost nevoit sa isi suplimenteze personalul si spatiul, dupa ce investitorii au depus nu mai putin de 1.400 de plangeri de despagubire, in valoare de 8,2 miliarde de euro. Oficialii germani au declarat ca numai intr-o zi au fost depuse 750 de plangeri, in contextul in care se apropie termenul de prescriptie de un an.

Acestia le reproseaza nemtilor de la Volkswagen ca nu le-a dezvaluit la timp faptul ca erau vizati de o actiune a autoritatii de reglementare americane, care a descoperit existenta software-ului cu ajutorul caruia au reusit sa triseze la testele de emisii. Aceasta informatie, sustin ei, i-ar fi ajutat sa decida daca vand actiunile inainte ca pretul acestora sa scada drastic.

Din acea suma uriasa, 2 miliarde de euro reprezinta cereri de despagubire ale unor investitori institutionali, iar restul ale unor investitori privati. Printre acestia se numara si cel mai mare administrator de active din lume, americanii de la Blackrock, dar si landurile Bavaria, Baden-Wurttemberg si Hessa.

Tribunalul din Saxonia Inferioara a anuntat ca va desemna un reclamant pana la finalul acestui an, care sa reprezinte interesele tuturor investitorilor aliati impotriva constructorului din Wolfsburg, si care doresc sa-si reduca cheltuielile de judecata.

Aceasta stire vine la putin timp dupa ce Volkswagen a anuntat ca a ajuns la un acord cu dealerii din SUA, carora a anuntat ca le va plati in numerar cel mult 1,208 miliarde de dolari, pentru a renunta la procesele legate de scandalul Dieselgate.

Distribuie pe Facebook
mai multe