Asta mai lipsea. Politia va amenda soferii vitezomani cu ajutorul camerelor pentru rovinieta

Asta mai lipsea. Politia va amenda soferii vitezomani cu ajutorul camerelor pentru rovinieta
  • Autoritatile au incheiat un protocol cu CNAIR
  • Soferii vitezomani vor fi depistati cu ajutorul camerelor pentru roviniete
  • Acestia vor primi amenzile prin posta incepand de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au semnat un protocol cu reprezentantii CNAIR pentru a-i putea amenda pe soferii care incalca limitele de viteza, cu ajutorul camerelor de supraveghere pentru verificarea rovinietei.

In urma cu doi ani Institutul National de Statistica prezenta un raport extrem de rusinos. La acel moment, Romania se lauda cu 747 de kilometri de autostrada si cu atentie...10.587 kilometri de drumuri judetene si comunale si 15 kilometri de drumuri nationale din pamant.

Suntem in 2017 si situatia nu este cu mult mai diferita, ci dimpotriva, in loc sa se concentreze pe construirea de autostrazi si reabilitarea drumurilor din tara, autoritatile se fac ca ploua si cauta solutii pentru a-i pedepsi si mai mult pe soferi.

Ultima masura ii vizeaza pe cei care calca prea mult pedala de acceleratie, si care de acum incolo vor fi depistati mult mai usor de politie. Pentru aceasta, autoritatile au incheiat un protocol cu reprezentantii Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, in cadrul caruia sa fie instalati niste sezori in asfalt, corelati cu camerele de supraveghere pentru verificarea rovinietei.

In prezent, pe drumurile patriei pot fi intalnite 74 de astfel de camere. Senzorii de care vorbeam mai sus vor fi instalati in zonele de interes pentru Politia Romana, si vor masura viteza cu care o masina parcurge o anumita distanta. La inregistrarea unei depasiri a vitezei legale, camera va surprinde momentul, iar mai tarziu soferul se va trezi cu amenda in posta.

"O sa avem cel putin patru camere intr-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficiente, se lucreaza la corectarea lor si ne dorim chiar daca nu se va modifica legislatia sa incepem sa aplicam sanctiuni," a declarat Florentin Bracea, seful Directiei Rutiere.

Dupa toate demersurile incipiente, autoritatile vor stabili procedurile de control, iar primele amenzi vor ajunge in cutiile postale la inceputul anului viitor. Daca totul va merge conform planului, reteaua de radare fixe bazata pe camerele pentru rovinieta va fi extinsa la nivel national.

Folosirea unor camere video pentru depistarea soferilor vitezomani nu este o practica neobisnuita, sau straina pentru tara noastra. In plus, in strainatate, aceste radare fixe aduc bani buni la buget, numai ca exista o mare diferenta: francezii, italienii, nemtii, maghiarii etc. se pot lauda cu drumuri si autostrazi. Noi, ramanem cu gropile si mai ales cu promisiunile.

Distribuie pe Facebook
mai multe