Asta primesti cand NU votezi aiurea. Olandezii inaugureaza 17 kilometri de pista de biciclete incalzita si racita

Asta primesti cand NU votezi aiurea. Olandezii inaugureaza 17 kilometri de pista de biciclete incalzita si racita
  • Olandezii inaugureaza in 2019 o pista de biciclete incalzita si racita
  • Aceasta va fi lunga de aproximativ 17 kilometri
  • Va fi cea mai lunga astfel de pista din Europa
Distribuie pe Facebook

Olanda intentioneaza sa inaugureze in 2019 o pista de biciclete incalzita si racita, lunga de aproximativ 17 kilometri. Aceasta va fi construita intr-o rezervatie naturala si va lega orasele Wageningen si Arnhem.

Din pacate, Romania sta destul de prost SI la capitolul piste de biciclete, iar Bucurestiul este in plop si plopul in aer atunci cand vine vorba despre acestea. Intr-un oras in care traficul este de-a dreptul sufocant si transportul in comun sub orice critica, pistele de biciclete s-ar dovedi o alternativa perfecta.

Insa in fruntea primariei se afla o doamna pentru care sunt mai importante statuile, bisericile si alte prostii care nu au nicio treaba cu nevoile reale ale bucurestenilor. Ca sa nu mai vorbim de partidul care a pus-o acolo si din cauza caruia Romania s-a intors in timp vreo 50 de ani.

Dar sa lasam Evul Mediu unde ii este locul si sa ne intoarcem in 2018, cand Olanda tocmai a anuntat ca anul viitor va inaugura o pista de biciclete incalzita si racita, lunga de 17 kilometri. Asta inseamna ca va fi cea mai lunga astfel de pista din Europa, si probabil din lume. Unii zic ca titlul suprem i-ar reveni unei piste din China.

Olandezii si-au pus asta in cap de prin 2012, cand si-au motivat decizia spunand ca este necesara pentru a reduce accidentele in care sunt implicati biciclistii. Pista va fi construita intr-o zona considerata rezervatie naturala si va lega orasele Wageningen si Arnhem, micsorand astfel distanta dintre cele doua cu 600 de metri.

Nu este inca limpede cum va fi conceputa aceasta pista, insa publicatia Standaard sustine ca ar fi vorba despre un asfalt special, capabil sa absoarba caldura din timpul verii si sa o elimine progresiv pe timpul iernii. In plus, pentru ca absoarbe caldura, cei 17 kilometri vor fi mai "racorosi" pe timpul verii.

In acest moment, Olanda se lauda cu nu mai putin de 35.000 de kilometri de piste pentru biciclete iar statisticile oficiale arata ca exista in total peste 13 milioane de biciclete pe tot teritoriul tarii. Tine minte ca populatia este undeva la 17 milioane de locuitori.

Distribuie pe Facebook
mai multe