Astazi costa cat o Dacie, dar pe vremuri era fita. Masina care concura cu VW Passat are motoare Porsche sub capota

Astazi costa cat o Dacie, dar pe vremuri era fita. Masina care concura cu VW Passat are motoare Porsche sub capota
  • Chevrolet a lansat modelul Epica in 2006
  • Automobilul avea motoare dezvoltate de Porsche
  • Versiunea de top a primit 156 CP sub capota
Distribuie pe Facebook

Cruze, Lacetti, Aveo sau Captiva. Sunt doar cateva dintre numeroasele modele pe care divizia europeana a companiei americane Chevrolet le-a comercializat de-a lungul timpului pe Batranul Continent.

Unele au fost date uitarii, altele au ramas in sufletul si mintea publicului, o a treia categorie luand forma automobilelor care ar putea marca o revenire extrem de spectaculoasa.

In acest din urma caz am putea incadra inclusiv modelul Epica, pe care divizia europeana a companiei americane Chevrolet l-a oferit ca o alternativa la mult mai celebrele Ford Mondeo si, nu in ultimul rand, Volkswagen Passat.

Chevrolet Epica

Proiectat pentru a inlocui vechiul Evanda, automobilul de dimensiuni medii a debutat oficial in primavara anului 2006, alaturi de un design care nu a reusit sa rupa gura targului.

Modelul Epica a marcat insa trei premiere absolute pentru divizia europeana a companiei americane Chevrolet, fiind inclusiv primul vehicul din segment capabil sa se laude cu un propulsor instalat... ei bine, transversal.

Tot la capitolul aspecte interesante putem trece in revista si originea motoarelor pe benzina: de proiectarea celor doua unitati cu sase cilindri in linie s-au ocupat inginerii Porsche.

Cunoscute sub numele de cod XK, motorizarile cu pricina au oferit o capacitate cilindrica de 2.0 si 2.5 litri, valorile maxime ridicandu-se la 141 CP si 195 Nm, respectiv 156 CP si, extrem de important, putin peste 235 Nm.

Fiind pus in miscare de propulsoare aspirate natural, automobilul de dimensiunii medii avea nevoie de aproximativ zece secunde pentru a pune capat acceleratiei de la 0 la 100 km/h.

Exceptand motoarele dezvoltate de inginerii Porsche, acelasi Chevrolet Epica a mai impresionat si prin echiparea generoasa, cu sase airbag-uri, tapiterie din piele, climatizare automata si reglare electrica pentru scaunul soferului.

O alternativa interesanta la mult mai celebrele Ford Mondeo si Volkswagen Passat, modelul cu pricina se vinde astazi la preturi de Dacie la mana a doua atunci cand chiar exista cerere.

Chevrolet Epica

Chevrolet Epica

Chevrolet Epica

Chevrolet Epica

Chevrolet Epica

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Chevrolet Epica
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Noiembrie 2018