Atentie! Cum se fura la pompa in benzinariile din Romania. De dat mai departe

Atentie! Cum se fura la pompa in benzinariile din Romania. De dat mai departe
O statie de carburanti de langa Capitala a fost inchisa temporar si amendata cu suma de 55.000 de lei, dupa ce inspectorii ANPC au descoperit mai multe nereguli.
Distribuie pe Facebook

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a transmis ca a efectuat, in cursul zilei de vineri, un control la o benzinarie Lukoil din Ciolpani, judetul Ilfov, in urma unei sesizari.

"In cei peste 10 ani de cand sunt director general, in cadrul ANPC, mi-am dorit si imi doresc in continuare sa avem toate parghiile necesare pentru a elimina si cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor. Primim zilnic sute de sesizari si informari legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea putini pentru a reusi sa fim prezenti peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie. Cu toate acestea in fiecare zi reusim sa transmitem un mesaj puternic. Am primit informatia legata de «furtul» la pompa in urma cu foarte putin timp. Am considerat ca se impune urgent verificarea si sanctionarea acestuia. Indiferent de cat de putini bani sunt «facuti» asa si indiferent care este dimensiunea financiara a celui care o face, acest lucru este de netolerat. De fiecare data am sperat ca lucrurile se vor imbunatati in urma actiunilor noastre, din pacate vad ca acest lucru nu se intampla la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multa mina in pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen", a declarat Paul Anghel, director general in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

In urma controlului efectuat, reprezentantii ANPC au descoperit practici comerciale inselatoare, nereguli care tin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, si referitoare la produsele aflate la comercializare in magazine.

"Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzina ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fara actionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidentia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantitatii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele doua pompe s-a constatat o diferenta in minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate in conditiile stabilite de producator", au afirmat precizat comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Prin urmare, acestia au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 55.000 de lei si masura complementara de oprire temporara a prestarii de servcii, pana la remedierea deficientelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2023