Atentie soferi, a cazut prima zapada peste Romania!

Atentie soferi, a cazut prima zapada peste Romania!
Noaptea trecuta a cazut prima zapada peste Romania. Ce-i drept, la munte, asa cum era de asteptat. Acolo, temperatura a ajuns la -4 grade si stratul de zapada a masurat chiar si 30 cm. La peste 1800 m altitudine, ploaia a cazut sub forma de ninsoare, ingreunand putin traficul rutier.
Distribuie pe Facebook
Dupa spusele meteorologilor de la statia meteo de la Varful Omu, situata la peste 2.000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, in noaptea de joi spre vineri au fost precipitatii pe munte sub forma de lapovita, care s-au transformat in ninsoare, in conditiile in care temperaturile au scazut pana la -4 grade Celsius.
In zonele muntoase, la altitudini mari in Bucegi, a nins toata noaptea, astfel incat la peste 1.800 de metri s-a format un strat de zapada de 10-12 centimetri., iar acolo unde vantul a batut cu putere s-au format troiene care ating jumatate de metru, mai spun meteorologii.
Astazi, in Masivul Bucegi continua sa ninga si este ceata. Si in Masivul Fagaras a nins pe parcursul noptii.
Conform reprezentantilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, doar la Balea Lac s-a depus strat de zapada, care ajunge la 31 de centimetri.

Pe Transfagarasan, la Balea Lac a inceput sa ninga in cursul noptii de joi spre vineri, iar la ora transmiterii acestei stiri continua sa ninga slab.

Distribuie pe Facebook
mai multe